VIRTA

Lapsille

MIKSI JOOGAA LAPSILLE JA NUORILLE?

Urbaani elämä voi toisinaan olla hektistä ja stressaavaa niin vanhemmille kuin lapsille. Koulussa, kotona ja harrastuksissa koettu paine suoriutumisesta voi kuormittaa lasta. Teknologian hallitsemassa maailmassa, voi yhteys itseen hukkua helposti jatkuviin aistiärsykkeisiin ja häiriötekijöihin. VIRTA Well-being tuo joogaa ja yksinkertaisia tietoisuusharjoituksia kouluihin ja tarhoihin lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja arjen tueksi.

 

Haluamme auttaa nyky-ajan lapsia ja nuoria saamaan jokapäiväistä arkea tasapainottavat ja kasvua tukevat eväät elämään. Joogalla ja tietoisuusharjoituksilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia lapsen itsetuntoon, sosiaalisiin taitoihin, keskittymiskykyyn sekä mielenterveyteen.

 

Uskomme, että jooga ja rentoutuminen edesauttaa hermoston kuormittumisen ennaltaehkäisemistä ja näyttäytyy rauhallisempina, onnellisempina, paremmin keskittyvinä ja hyvät sosiaaliset taidot omaavina lapsina. Kun lapsen tietoisuustaidot kehittyvät, vaikuttaa tämä positiivisesti  hänen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi koko perheeseen sekä kaikkiin muihin lapsen sosiaalisiin suhteisiin, nyt ja tulevaisuudessa

JOOGAN HYÖTYJÄ

KEHO

MIELI

MUUTA

Syventynyt kehotietoisuus ja hyväksyntä

Parantunut notkeus ja liikkuvuus

Vahvistunut vastustuskyky

 

Ryhdin kehittäminen

Vahvistunut lihaskunto

Tunteiden tiedostaminen 

Keskittymiskyky

Stressin hallinta

Motivaatio

Läsnäolo

Ajatusten ja uskomusten tiedostaminen ja muuttaminen

Lisääntynyt myötätunto

Levollinen mieli

Syvempi itseluottamus

Vahvistuneet sosiaaliset taidot

Ryhmähenki

Parantunut uni

Madaltuneet ADHD oireet

Madaltunut ahdistuneisuus ja masentuneisuus

Työkalut elämänhallintaan

PALVELUT

Tarkoituksenamme on kehittää VIRTA Jooga Lapsille - palvelua eri alan ammattilaisten kanssa. Olemme konsultoineet mm. kasvatustieteiden sekä lääketieteiden ammattilaisia.

 

Ohjaajamme on koulutettu ohjaamaan lapsille soveltuvaa joogaa ja tietoisuusharjoituksia turvallisesti. Tarkoituksena herätttää lapsen mielenkiinto joogaa kohtaan lempeällä tavalla. 

 

Tarjoamme ala-asteikäisille palveluita eri muodoissa - joko koulupäivän aikana, tai iltapäiväkerhomuodossa, niin 1-2 -luokkalaisille kuin 3.-6. -luokkalaisille. Räätälöimme tunnit, kerhot ja kurssit teidän toivomustenne mukaisesti. Opetus on mahdollista suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi.

MITÄ ON VIRTA-JOOGA LAPSILLE?

VIRTA joogatunnilla tehdään yksinkertaisia tietoisen läsnäolon harjoituksia, hengityksen havainnointia, helppoja joogaliikkeitä ja rentoutumista - kuitenkin huomioiden osallistujien ikä ja keskittymiskyky. Teemoja käsitellään leikinomaisesti ja lapsille räätälöidyllä tavalla. Jooga ei ole maailmankatsomukseen sitoutunutta, ja sopii kaikille lapsille heidän taustastaan riippumatta.

 

Tunnit rakentuvat joogasadun ympärille, joista teemoja voi olla esim. avaruus, viidakko, eläintarha jne. Joogaliikkeet ovat yksinkertaisia ja hauskoja sekä sopivat jokaiselle lapselle. Käytämme lisäksi eri joogaleikkejä, jotka tukevat oppimista. Tietoisuusharjoitusten aikana käytämme eri aisteja ja tullaan tietoiseksi omasta kehosta, mielen voimasta ja mitä ympärillämme tapahtuu. Hengityksen havannoinnissa tulemme tietoiseksi hengityksestämme ja kuinka tämä liikkuu eri osissa kehoamme. Jokaiseen tuntiin kuuluu alku- ja loppurentoutus, joka antaa lapselle hengähdyshetken muuten ehkä hyvinkin aktiiviseen viikkoon. Lapset pääsevät myöskin jakamaan "viikon mukavan asian", luoden positiivisen ilmapiirin heti alkuun

1-2 sekä 3-6 -luokkalaiset

ILTAPÄIVÄKERHO

Koululaisille suunnattu joogakerho on lapsen ensikosketus joogaharjoituksiin. Tunneilla tutustumme leikin kautta yksinkertaisiin joogaliikkeisiin, hengitykseen, läsnäoloon ja rentoutumiseen. Lapset oppivat tuntemaan kehoansa ja mieltänsä paremmin hauskojen sekä helposti lähestyttävien harjoitusten kautta. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla.

 

Aiheet joihin tutustumme kerhossa mm.:

 • Helpot jooga-asanat

 • Hengityksen havainnointi

 • Tietoinen läsnäolo

 • Rentoutuminen & rauhoittuminen

TEEMAPÄIVÄT & MUUT JOOGATUNNIT

Tuomme joogan eri konsepteilla ala-asteikäsille lapsille. Kysy rohkeasti lisää eri vaihtoehdoista! Rakennetaan teille sopiva kokonaisuus.

 

Esimerkkejä:

 • jooga koulupäivän aikana

 • teemapäivä / liikuntapäivä

 • lasten urheiluseurojen oheisharjoitukset

Tarhaikäiset

JOOGAKERHO

Tarhaikäisille suunnattu joogakerho on lapsen ensikosketus joogaharjoituksiin. Tunneilla tutustumme leikin kautta yksinkertaisiin joogaliikkeisiin, hengitykseen, läsnäoloon  ja rentoutumiseen. Lapset oppivat tuntemaan kehoansa ja mieltänsä paremmin hauskojen sekä helposti lähestyttävien harjoitusten kautta. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla.

 

Aiheet joihin tutustumme kerhossa mm.:

 • Helpot jooga-asanat

 • Hengityksen havainnointi

 • Tietoinen läsnäolo

 • Rentoutuminen & rauhoittuminen

HINNASTO

VAIHTOEHTO A: 1-6 tuntia:

140 € + ALV10% / tunti

VAIHTOEHTO B: 10 tuntia:

125 € + ALV10% / tunti

VAIHTOEHTO C: lukukausi (16-20 krt):

110 € + ALV10% / tunti

Kysy meiltä maksuvaihtoehdoista. VIRTA Well-being voi laskuttaa sähköpostitse, verkko- tai korttimaksulla.

VIRTA Kids -tiimi

VIRTA Kids - tiimiin koostuu joogaohjaajista. Koulutamme jokaisen ohjaajan itse tarjoamaan ammattimaisia, lapsille räätälöityjä joogatunteja. Kerromme mielellämme lisää VIRTA-metodista eli tunnin rakenteesta ja monipuolisista teemoista. VIRTA Kids-tiimin vetäjänä toimii Annette Tallberg.

ANNETTE TALLBERG

Annette vastaa VIRTA Well-beingin lapsille suunnatuista asiakkuuksista eli kouluista ja tarhoista, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä laadukkaita palveluitamme sekä kouluttamassa ohjaajiamme.

 

Annette on kokonaisvaltainen hyvinvointivalmentaja sekä joogaopettaja & lastenjoogaohjaaja. Hänellä on juuret myös kauppatieteissä. Annette on myös kolmen lapsen äiti ja omaa siten reilusti kokemusta siitä, millaista modernin ja urbaanin perheen arki on.

 

Annette on kysytty ja hyvin pidetty lastenjoogaohjaaja, omaten syvän tunneälyn ja tavan kohdella niin lapsia kuin jokaista ihmistä ympärillään. Hän rakentaa lapsille suunnatut palvelut mielikuvitustaan käyttäen, helposti lähestyttävällä tavalla.

LASTEN SUUSTA KUULTUA

"Voisimmeko tehdä taas sitä ihanaa rentoutusjuttua ja saada vain levätä"

"Lepäsin sohvalla kotona ja huomasin kuinka helppoa oli rentoutua kun

hengittelin samalla lailla kuin me tunnilla"

"Milloin joogaamme ensi kerralla?"

"Minä taisin nukahtaa."

"Minä haluan opettaa pikkusiskolleni

myös näitä liikkeitä"

"On vaan niin ihana rauhoittua."

VIRTA WELL-BEING

VIRTA WELL-BEING TARJOAA PITKÄLLE RÄÄTÄLÖITYJÄ

JOOGA- JA MUITA HYVINVOINTIPALVELUITA

YRITYKSILLE, URHEILUSEUROILLE SEKÄ KOULUILLE

JA TARHOILLE.

 

MISSIOMME ON KANNUSTAA IHMISIÄ HUOLEHTIMAAN

HYVINVOINNISTAAN KOKONAISVALTAISESTI ANTAEN SIIHEN HELPOSTI LÄHESTYTTÄVÄT TYÖKALUT.

 

JOOGA JA MEDITAATIO VOIVAT TUTKITUSTI AUTTAA

FYYSISEN, TUNNEPERÄISEN SEKÄ HENKISEN TERVEYDENTILAN PARANTAMISESSA JA TOIMIA ENERGIAN JA ELINVOIMAN

LÄHTEENÄ JOKAPÄIVÄISESSÄ ARJESSA.

HYVINVOINTIIN PANOSTAMINEN YHTEISÖSSÄ

NÄKYY KASVANEENA KESKITTYMISENÄ,

LUOVUUTENA, MOTIVAATIONA JA PARANTUNEENA YHTEISHENKENÄ.

Olethan yhteydessä jos haluatte tuoda joogaa teidän kouluun tai tarhaan. Kerromme mielellään lisää ja rakennetaan yhdessä teidän tarpeisiin ja budjettiin sopiva konsepti.

ANNETTE TALLBERG    +358 41 5078796 •  annette@virtawellbeing.com

HANNA TOIVAKKA +358 41 5365022 •  hanna@virtawellbeing.com

SONJA HANNUS • +358 44 303 6484 •  sonja@virtawellbeing.com

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & ILTAPÄIVÄKERHOT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy