VIRTA ASIANTUNTIJAT

VIRTA Well-beingin missio on tuoda työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erilaisiin organisaatioihin. Jooga ja meditaatio ovat toimintamme ytimessä. Tämän lisäksi haluamme tarjota ihmisille keinoja oppia uutta tietoa, kyseenalaistaa, laajentaa perspektiiviään sekä saada parempaa käsitystä omasta potentiaalistaan. Haluamme luoda puitteet kasvulle, hyvinvoinnille, tuottavuudelle, motivaatiolle ja luovuudelle. Kaikki on sidoksissa. VIRTA Well-beingin asiantuntijat ovat oman alansa eksperttejä, tuoden uudenlaisia työpajoja ja luentoja organisaatioiden ulottuville.

Asiantuntijamme vievät organisaationne mielen uudelle ulottuvuudelle.

ROSA NENONEN

KASVUN ASENTEELLA POTENTIAALI ON RAJATON 

PSYKOLOGINEN TURVALLISUUS TYÖYHTEISÖSSÄ

TAITAVA AJATTELU 

Rosa Nenonen on Pilots Helsingin perustaja ja positiivisen psykologian harjoittaja. Rosa auttaa ihmisiä avaamaan ja kehittämään ajatteluaan, rikkomaan itselleen asettamiaan rajoja ja siten kurkottamaan parhaimpaansa. New Yorkissa positiivista psykologiaa opiskellessani Rosa ymmärsi, kuinka ratkaiseva vaikutus ajattelullamme on elämänlaatuumme ja tulevaisuuden saavutuksiimme. Perinteinen psykologia pyrkii auttamaan ihmisen ”nolla‐tasoon”, eli keskittyy korjaamaan elämää keskeisesti häiritseviä vikoja ja puutteita. Positiivinen psykologia puolestaan keskittyy siihen loputtomaan potentiaaliin, joka avautuu nolla‐tason yläpuolella.

 

Jos oma mielemme ei rajoita meitä, mahdollisuutemme ovat rajattomat. Rosa jakaa uusinta tutkimustietoa ajattelun kehittämisestä. Tutkimustiedon lisäksi hän jakaa omia kokemuksiaan niin New Yorkissa, Pariisissa, Milanossa kuin San Franciscossakin asuneena mallina, sekä kertoo tarinoita kilpaurheiluajoilta, jotka jäävät elävästi mieleen. Inspiroivien tarinoiden kautta hän esittää monimutkaiset tieteelliset teoriat helposti lähestyttävässä ja inhimillisessä muodossa. Rosan intohimo aihetta kohtaan on tarttuva, siitä kertoo kuuntelijoiden palautteet:

“Parasta on se, millaista inspiraatiota annat omalla esimerkilläsi! Olet kävelevä esimerkki siitä, mihin rohkeudella voi päästä.”

“Intohimosi aihetta kohtaan paistaa kauas ja luo uskoa meihin muihinkin”.

“Olet todella inspiroiva ja sinun ajatuksia, neuvoja ja kertomuksia olisi kuunnellut
enemmänkin.”

“Puhujana olet ihan ilmiömäinen ja ihanan inhimillinen.”

“Sinusta välittyy aitous ja aito kiinnostus aiheeseen. Olet vakuuttava ja osaat selittää asiat selkeästi sekä ymmärrettävästi.”

Elisabeth on laulaja-lauluntekijä joka aloitti säveltämisen ja laulamisen jo nuorena. Elisabeth opiskelee sosiaalipsykologiaa Helsingin Yliopistossa ja on valmistunut laulajaksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta.

Musiikki ja äänenkäyttö ovat lapsuudesta saakka olleet Elisabethin  tapa käsitellä vahvoja tunteita ja luoda yhteys itseensä ja muihin ihmisiin. Tänä päivänä Elisabeth toimii omaa musiikkiaan julkaisevana säveltäjänä ja artistina sekä auttaa muita ihmisiä löytämään yhteyden ääneensä ja itseensä kehittämänsä VoiceWork -metodin avulla.

Vaikka käytämme ääntämme päivittäin on hyvin tavallista, että se voi tuntua vieraalta tai yhteys siihen voi olla pinnallinen. VoiceWork on metodi, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä tutustumaan omaan ääneensä. Harjoitukset vievät osallistujan kohtaamaan ääntään ilman odotuksia siitä mitä sen “pitäisi olla”. Tutustumalla ääneemme voimme vapauttaa itseilmaisuamme ja saada uutta luottamusta siihen, että saamme tulla kuulluksi juuri sellaisena kun olemme. VoiceWork on interaktiivinen metodi, joka jättää osallistujalle rentoutuneen olon ja tärkeimpänä herättelee yhteyttä omaan ääneen ja sitä kautta myös itseen.

Ylpeänä voimme nyt kertoa, että VIRTA Well-being tarjoaa VoiceWork -metodia ensimmäisenä Suomessa yrityksille ja muille organisaatioille. VoiceWork-työpaja toteutetaan ryhmässä, mutta jokainen osallistuja työskentelee omista lähtökohdistaan käsin. Yhdessä luodaan salliva tila tehden yksinkertaisia ääniharjoituksia, yhdistäen niitä keholliseen liikkeeseen, jonka kautta oma ääni tulee tutummaksi. Ryhmässä tehty harjoitus voi parhaimmassa tapauksessa parantaa myös ryhmähenkeä ja luoda inhimillisemmän ja toisia tukevan ympäristön.

 

Elisabeth yhdistää workshopissa osaamistaan esiintymisestä, laulamisesta, psykologiasta ja itsetuntemuksesta. “Haluan auttaa ihmisiä tutustumaan omaan ääneensä, puhe sekä/tai lauluääneen, turvallisessa ympäristössä. Uskon että kokemuksella on positiivisia vaikutuksia kullekin omalaatuisella tavalla."

ELISABETH EHRNROOTH

VOICE WORK -METODI 

“Musiikki ja äänen käyttö on Elisabethin intohimo ja se huokuu hänen työstään. Elisabethin olemus on lämmin, kannustava ja hän luo olemuksellaan turvallisen ympäristön Voice Work -sessiolle. Minua jännitti mennä osallistua työpajaan. En ole koskaan kokenut tuntevani omaa ääntäni ja sen potentiaalia tai olevani hyvä puhumaan selkeästi ja kuuluvasti, saatikaan laulaa.

 

Voice Worki -työpajan aikana Elisabeth kannusti meitä lempeästi avaamaan ääntämme ja kokeilemaan sen eri ulottuvuuksia. Tunnelma oli turvallinen, eikä kenekään tarvinnut olla huomion keskipiste ellei niin halunnut. Kollektiivinen energia oli mukaansatempaisevaa. Työpajan jälkeen olo oli rauhallinen, kevyt ja voimaantunut. On hienoa löytää itsestään voimavara jota ei tiennyt olevan.

 

Tähän jäin koukkuun. Haluan jatkaa oman ääneni harjoittamista ja sitä kautta löytää uusia voimavaroja kaikkeen kommunikaationi ja itseni ilmaisemiseen. Kiitos Elisabeth!”   - Magnesia Festivalin vieras, elokuu 2017

SIIM LIIVIK 

JOHTAMINEN URHEILIJAN NÄKÖKULMASTA

KUINKA TIIMIHENKI LUODAAN?

UNELMAT ON TEHTY TOTEUTETTAVIKSI  

Siim Liivik on huippu-urheilija, yrittäjä ja rap-artisti. Siim on mm. voittanut joukkueensa kanssa jääkiekon Suomen mestaruuden, esiintynyt rap-artistina kolmella JVG:n platinaa ja kultaa myyneillä kappaleilla sekä perustanut lapsille suunnatun jääkiekkoleirin Tallinnassa. Voisi sanoa, että Siim on Suomen seuratuimman urheilulajin, SM-liigan, yksi kiinnostavimmista ja puhutuimmista persoonista. Hän on paljon käytetty mainoskasvo ja kulttihahmo.

Siim on siis toiminut monissa eri rooleissa ja jakaa intohimoisesti kokemuksiaan siitä, mitä oman potentiaalin käyttäminen huipputasolla edellyttää. Olemmekin erittäin innoissamme mahdollisuudesta tarjota hänen kerryttämää ja kokemaa tietotaitoa nyt asiakkaillemme, niin yrityksille, urheilijoille kuin lapsillekin, workshoppien ja luentojen muodossa. Siim tulee johdattelemaan organisaatiosi mm seuraaviin aiheisiin:

Johtaminen urheilijan näkökulmasta


Siim on pelannut jääkiekkoa ammattitasolla 12 vuotta sekä Suomessa, että Ruotsissa, nähnyt erilaisia johtamistyylejä ja toiminut itse joukkueen kapteenina ja johtohahmona. Jääkiekossa toimitaan kohti yhteistä päämäärää ja reaktiot pelitilanteissa ovat nopeita - johtavien pelaajien tulee tietää miten kommunikoida joukkueelle paineen alla. Miten hyvä johtaminen toimii urheilussa ja miten sen toimivimpia komponentteja voitaisiin käyttää yritysmaailmassa?

Kuinka tiimihenki luodaan ja mitä se on parhaimmil-laan? 
Joukkuelajeissa menestyminen on kiinni joukkueen dynamiikasta. Taito tai voima ei vielä ratkaise mitään jos tiimihenki ei ole huippuluokkaa. Jääkiekossa ja monissa muissa joukkuelajeissa tiimi rakennetaan joka vuosi uudestaan ja tiimihengen rakentamisprosessi on jokaisen tiimiläisen vastuulla. Mitä tekniikoita huippu-urheilijat käyttävät tiimihengen parantamiseen ja miten yksilöistä saadaan heidän parhaimpansa irti?

Unelmat on tehty toteutettaviksi - potentiaalisi ja sen hyödyntäminen
Siim on toiminut monessa asiassa pioneerina jääkiekkomaailmassa ja sen ulkopuolella. Hän oli ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija, joka astui esiin kunnolla sosiaalisessa mediassa, on rohkeasti toteuttanut myös musiikillisia unelmiaan ja tavoittaa omaperäisellä ja aidolla tyylillään kymmenet tuhannet fanit ja seuraajat sosiaalisessa mediassa. Mistä rohkeus unelmien tavoitteluun kaivetaan? Ja mitä unelmien saavuttaminen edellyttää?

Helsinki Wildfoods on luontobrändi, joka edistää villiyrttien ja muiden suomalaisten luonnontuotteiden sekä luontoharrastuksen tunnettavuutta. Helsinki Wildfoods myy korkealaatuisia luonnontuotteita ja tuottaa palveluita, jotka vievät seikkailulle lähiluontoon. Oleskelu luonnossa on helppo portti läsnäoloon - jo muutama luonnossa vietetty hetki tuo valtavasti lisäenergiaa päivään. Villiruokaan perehtyminen nostaa luontoharrastuksen täysin uuteen ulottuvuuteen.

Annikan tavoite on suomalaisen villiruuan nostaminen vahvemmin osaksi suomalaista ruokakulttuuria ja viedä sitä maailmalle. Hän haluaa innostaa ihmisiä tutustumaan avaramielisesti lähiluontoomme, tuntemaan paremmin kansanperinteitämme ja arvostamaan upeaa jylhän pohjoista luontomme.

"Villiyrttikurssi lähiluonnossa" -workshopissa seikkaillaan lähiluonnossa ja inspiroidutaan villiyrteistä ja muista luonnon antimista! Osallistujat viedään unohtumattomalle seikkailulle, jonka aikana lähiluonto avartuu uusin silmin. Retkellä tutustutaan 5 – 15 syötävään luonnonkasviin ja osallistujat saavat vinkkejä sekä hyvinvointiin, ravitsemukseen että kasvien biologiaan liittyen. Kuulet kiehtovia tarinoita, kuinka tuttuja takapihan superkasveja on käytetty aikojen saatossa lääkinnällisessä mielessä ja minkälaisia uskomuksia niihin liittyy. Retkillä oivalletaan myös, kuinka villikasveja voi käyttää helposti kotikokkailussa, taikoa niistä kotikosmetiikka ja hyödyntää muissa arjen askareissa.

ANNIKA HANNUS

VILLIYRTTIKURSSI LÄHILUONNOSSA -WORKSHOP

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & ILTAPÄIVÄKERHOT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy