MINDFULNESS

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo tarkoittaa pysähtymistä nykyhetkeen. Tietoinen läsnäolo on jatkuvasti uudistuva päätös jokapäiväisessä elämässä, jota voimme kehittää mm. mindfulness-harjoitteiden avulla. Mindfulness-harjoitteet auttavat meitä avautumaan tälle hetkelle hyväksyen ja ilman arvostelua.

 

Työkaluina käytetään mm. erilaisia meditaatio-menetelmiä, kuten istuma-ja kehomeditaatiota. Osallistujat saavat arkeensa myös käytännön harjoituksia joiden avulla tietoisesta läsnäolosta tulee pysyvä osa arkea.

 

Ohjaajana toimii sertifioitu Mindfulness MBSR -ohjaaja.

 

 

ESIMERKKI TARJOUKSESTA:

VIRTA Mindfulness -kurssi sis. teoriaa ja harjoituksia teemoittain

KUUNTELE MINDFULNESS ILTAMEDITAATIO:

movement-6.png

MIKSI TARJOTA MEDITAATIOTA HENKILÖSTÖLLE?

Käytämme aivojamme useita tunteja päivittäin ja teemme jatkuvasti niin pieniä kuin suurempiakin päätöksiä. On tutkittu, että keskivertoihminen ajattelee jopa 60 000 ajatusta päivässä ja niistä 95 % on samoja kuin eilen. 

 

Jatkuva ajatustyö sekä ärsykkeille altistuminen pitää sympaattisen hermostomme ylivirittyneessä tilassa. Kun keho ja mieli eivät pääse palautumaan riittävästi, ei ole ihme, että ajatus junnaa paikoillaan ja tuottavuus kärsii. Ymmärrämme lepuuttaa lihaksiamme fyysisen rasituksen jälkeen – miksi emme siis salli aivoillemme samaa?

 

Meditaatiossa käytetyt rentoutumismenetelmät auttavat hermostoa rauhoittumaan ja mieltä pysähtymään tähän hetkeen. Meditaatio antaa työkaluja stressinhallintaan ja parempaan itsetuntemukseen, vähentäen uupumusta ja ahdistuneisuutta. Psyykkisten vaikutusten ohella meditaatio vaikuttaa myös fyysiseen kehoon, esimerkiksi tasoittaen verenpainetta sekä optimoimalla hengitystä - joka puolestaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti terveyteemme.

VIRTA MINDFULNESS

VIRTA Well-being tuo asiantuntevat mindfulnesspalvelut henkilöstönne hyvinvoinnin tueksi virtuaalisesti tai paikan päälle, kurssimuotoisesti tai tilaisuutenne yhteydessä
 

Mieli on tärkein voimavaramme ja työkalumme, niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Meditaatioharjoitukset auttavat kehittämään mielen hallintaa sekä tutkitusti vähentävät stressiä ja parantavat keskittymistä. Kun mieli saa hengähdystauon jatkuvasta ajatusten tulvasta, vapautuu tilaa selkeydelle ja luovuudelle. 

 

Yrityksille suunnatulla Mindfulness MBSR -kurssilla tutustumme hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon teorian ja erilaisten harjoitusten kautta. Takaamme, että 10 viikon kurssin jälkeen jokainen osallistuja kokee ajatuksiaan ja tunteitaan uudella tavalla. 

Tuomme Mindfulnessia myös yksittäin esim. hyvinvointiviikollenne tai rekrytointitilaisuuksiin. 

MEDITAATIO SOPII KAIKILLE

Meditaatiota ei tarvitse ajatella pelottavana tai vaikeasti lähestyttävänä asiana. Moni kuvittelee, että onnistunut meditaatio vaatii täysin hiljennetyn mielen. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin – päässä vilisevät ajatukset ovat meditaation edellytys. Meditaatio ilman ajatuksia on kuin menisi treenaamaan kuntosalille, jossa ei ole painoja – toisin sanoen, mahdotonta. 

 

Meditaation tarkoituksena ei siis ole pysäyttää ajatusten virtaa. Tarkoitus on tarkastella ajatuksia, kuitenkin ilman tarvetta reagoida niihin. Harjoitus itsessään on vapauttavaa sekä auttaa meitä tunnistamaan toisiaan toistavat ajatus- ja uskomusmallit, ja luopumaan niistä, jotka ovat meille haitallisia.

 

Meditaation harjoittamiseen on useita eri tapoja, joissa hyödynnetään vaihtelevasti erilaisia tekniikoita. Me VIRTA Well-beingillä tarjoamme ohjattua meditaatiota sekä mindfulness-meditaatiota. Kerrothan meille tarpeenne niin räätälöimme juuri teidän organisaatiolle sopivan tarjouksen. Ole yhteydessä:

hanna@virtawellbeing.com / sonja@virtawellbeing.com