top of page
IMG_1861_edited.jpg

VIRTA JOOGA JA PILATES

Nykyaikainen työskentely vaatii keholta ja mieleltä paljon. Istumatyö jäykistää kehoa ja aiheuttaa lukuisia epätasapainotiloja. Mieli on jatkuvasti käynnissä pitäen hermostomme ylivirittyneenä. Olemme tarjonneet tähän ratkaisun jo yli kuuden vuoden ajan; työntekijöille tarjottava toimistojooga.Tunneillamme pääset tuomaan keholle sen kaipaamaa liikettä ja antamaan mielelle hengähdystauon arjen kiireistä. Jos kaipaatte hermoston rauhoittamista ja kehon tasapainottamista, on jooga teille oikea valinta. Jos tuntuu, että selkäjumit vaivaavat tai kaipaatte tukea pieniin lihaksiin, suosittelemme pilatesta. Toiveidenne mukaan voimme järjestää myös kurssin jossa pääsette kokeilemaan molempia harjoituksia. Toimistolla järjestettävä jooga ja pilates tarjoavat fyysisten ja henkisten hyötyjen lisäksi myös yhteisöllisen hetken organisaationne ihmisten kesken, joka varmasti kasvattaa motivaatiota!

JOOGA

TUNTIVAIHTOEHDOT

VIRTA AAMUJOOGA

VIRTA Aamujooga on lempeän virtaavaa flow-joogaa, joka herättelee kehoa ja virkistää mieltä työpäivää varten. Tuntiin kuuluu nautinnollisia selkärangan liikkuvuutta tukevia sarjoja, puhdistavia kiertoja, lempeitä taakse- ja eteentaivutuksia sekä lantion- ja niskahartiaseudun avaamista. Sarjat ovat dynaamisia, mutta samalla yksinkertaisia ja aloittelijoille sopivia. Virtaavat liikkeet yhdistettynä hengitykseen avaavat ja voimistavat kehoa sekä vahvistavat tasapainoa. Tunnin jälkeen keho ja mieli ovat valmiina päivän haasteisiin. Aamujooga järjestetään toiveidenne mukaisesti klo 7-11 välillä.

IMG_1160_edited.jpg
IMG_1867.JPG

VIRTA AFTERWORK

VIRTA Afterwork -tunnit on suunniteltu tukemaan kehoa ja mieltä palautumaan työpäivästä. Jooga aloitetaan alkurentoutuksella, jonka jälkeen jatketaan lempeän dynaamiseen, kehon liikkuvuutta ja voimaa kehittävään sarjaan. Istumisen jäykistämää kehoa hellitään nautinnollisilla kierroilla, lempeillä eteen- ja taaksetaivutuksilla sekä niskahartiaseudun avaamisella. Lopputunnista laskeudutaan pidempiin yin-pohjaisiin jooga-asentoihin, jolloin mieli ja keho voivat viimeistään rauhoittua ja päästää irti kuluneesta päivästä. Mieli kannustetaan tietoisen läsnäolon tilaan, jotta loppuillan palautuminen olisi mahdollisimman optimaalista. Afterwork-jooga järjestetään toiveidenne mukaisesti klo 16-19 välillä. 

VIRTA PILATES

VIRTA Pilates on yhdistelmä Joseph Pilates -tekniikoita nykyaikaisen arjen tarpeisiin. Painopiste on pienten lihas-ryhmien aktivoimisessä, jonka kautta kehoon saadaan lisää pituutta ja vahvuutta jokapäiväisten tehtävien ja toimintojen suorittamisessa.

 

Pilates-harjoitusta suositellaan ihan jokaiselle liikuntataustasta huolimatta, tukemaan kivutonta ja rajatonta arkea sekä esimerkiksi ennaltaehkäisemään muistisairauksia. Tunnet olosi tunnin jälkeen vahvemmaksi, kevyemmäksi ja pidemmäksi. VIRTA Pilates sopii kaikille!

IMG_1994_edited.jpg
IMG_1861_edited.jpg

VIRTA Palaudu on rauhoittumiseen ja rentoutumiseen keskittyvä tunti. Hektinen elämäntyylimme aiheuttaa keholle ja mielelle jatkuvasti stressiä, joka kuormittaa hermosto-amme. Tämän tunnin tempo on hidas, jotta voimme palauttaa ylivirittyneen hermoston luonnolliseen tilaansa, pois fight or flight -tilasta. Tunnilla tehdään yin- ja restoratiiviseen joogaan pohjautuvia liikkeitä, joissa pysytellään useita minuutteja. Asentojen avulla luodaan kehoon lisää tilaa ja keskitytään hengityksen syventämiseen. Tunti auttaa päästämään irti stressistä ja tuomaan mielen tähän hetkeen ja tietoiseen läsnäoloon.

VIRTA PALAUDU

MIKSI JOOGATA?

JOOGAN HYÖDYT PÄHKINÄNKUORESSA

KEHO

 • kehittynyt tasapaino

 • syvempi kehotietoisuus

 • parantunut notkeus ja liikkuvuus

 • vahvistunut vastustuskyky

 • terveempi verenpaine,  hormonitasapaino, sydän

 • vahva lihaksisto ja syvät lihakset

 • parasympaattisen hermoston aktivoituminen

MIELI

 • tuottavuus

 • priorisointikyky

 • luovat ratkaisut

 • motivaatio 

 • mielen hallinta

 • tunteiden tiedostaminen

 • ajatusten ja uskomusten tiedostaminen ja muuttaminen

 • kyky keskittyä

 • stressinhallinta

MUUTA

 • syvempi itseluottamus

 • vähentynyt ahdistuneisuus

 • vähentynyt masentuneisuus

 • vahvistuneet sosiaaliset taidot

 • vahvistunut ryhmähenki

 • parantunut uni

 • madaltuneet ADHD oireet

 • syvemmät onnellisuuden tunteet

 • korkeampi energiataso

CASE Accenture
Viikottainen Afterwork-jooga toimistolla

syksystä 2017 alkaen

 

Kansainvälinen konsultointiyhtiö Accenture on pitkäaikaisin asiakkaamme, sillä olemme tuoneet heille viikottaisia joogakursseja syksystä 2017 alkaen. Jooga vakiintunut osaksi yrityksen organisaatiokulttuuria.

 

Kuuntelemme aina osallistujien toiveita, ja olemmekin tuoneet Accenturelaisille niin hyvin lempeitä yin- kuin dynaamisia flow-joogatunteja. Noin kolmen kuukauden mittaisten Afterwork-joogakurssien aikana keskitymme rauhoittamaan hermostoa ja vetreyttämään kehoa työpäivän jälkeen. Tunnin alkuosuus pitää usein sisällään hidasta flow-joogaa ja mm. selkärangan huoltamista. Tunneilla kokeiltiin jopa ravistelua, jota harvoin muuten elämässä teemme; se on mainio keino aktivoida parasympaattinen hermosto ja siten purkaa mielen ja kehon jumeja. Lopputunti usein pyhitetään restoratiiviselle harjoitukselle ja loppurentoutukselle.

Lempeän joogatunnin aikana pääsee tarkastelemaan toistuvia ajatusmalleja ja päästäämään irti niistä joista ei ole meille hyötyä. Keho rentoutuu ja hermosto rauhoittuu, kortisolitasot tippuvat - mahdollistaen uuden luovan energian ja virkistyneen mielen. Yhteys omaan kehoon syvenee, jolloin myös havaitsee herkemmin omat epätasapainot tilat ja voi siten ennaltaehkäistä erilaisia kroonisia sairauksia ja kiputiloja. Rauhoittavasta joogahetkestä on kevyempi ja selkeämpi mieli jatkaa viikkoa. Kiitos Accenturelle pitkäaikaisesta yhteistyöstä!

virta jooga
IMG_1861_edited.jpg

CASE I&O Partners
Viikottainen Afterwork-jooga toimistolla

keväästä 2018 alkaen

 

Myös I&O Partners on pitkäaikainen asiakkaamme. Olemme tuoneet heille viikottaisia joogatunteja usean vuoden ajan.

 

Asianajajina työpäivät voivat olla pitkiä ja henkisesti intensiivisiä kuten monessa muussakin asiantuntijatyössä. I&O:n väki kaipaakin erityisesti kehoa vetreyttäviä ja aloittelijoille sopivia joogasarjoja. Monet ovat tulleet mukaan ensikertalaisina ja todenneet heti joogan kokonaisvaltaiset hyödyt.  

Olemme useasti kuulleet, että joogan aikana mieli kirkastuu ja mieleen juolahtaa ratkaisu tai uusi tapa nähdä asiat. Osallistujat kokevat joogan syvästi rentouttavana. Tämän takia palautuminen onkin ensisijaisen tärkeää intensiivisen työn ja arjen omassa ja jooga toimistolla tarjoaa siihen helpot puitteet. Joogan jälkeen viikko jatkuu ihan uusille energioilla. Kiitos I&O Partners, toivottavasti yhteistyömme jatkuu vielä pitkään! 


Muita asiakkaitamme kenelle tuomme tai olemme tuoneet säännöllisesti joogaa ja/tai pilatesta ovat mm. Ernst & Young, Castrén & Snellman, Borenius, KPMG, Unity Technologies, Mäkitalo, Haahtela, WSOY, Mercuri Urval, EAB Group, Atradius, Hoxhunt ja Reagle. Olisi ilo tuoda hyvinvointia myös teidän organisaatiolle!
 

VIRTA HETKI

bottom of page