VIRTA OPETTAJAT

VIRTA Well-beingin missio on tuoda työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erilaisiin organisaatioihin. Jooga ja meditaatio ovat toimintamme ytimessä. Inspiroivat, asiantuntevat opettajamme takaavat organisaatiollenne unohtumattoman hyvinvointikokemuksen joogan ja ohjatun rentoutumisen parissa. 

 

HANNA TOIVAKKA

HEAD YOGA & MEDITATION TEACHER

Hannan joogaharjoitus alkoi alunperin hot- ja bikram joogasta. Harrastettuaan jalkapalloa ja muita korkeamman intensiteetin lajeja nuoresta lähtien, tuntui 40:ssä asteessa tehty sykettä nostava joogaharjoitus luonnolliselta siirtymältä joogan maailmaan. Harjoituksen jälkeinen euforinen olo oli koukuttava ja kehon liikkuvuuden ja venyvyyden kehitys rohkaisi palaamaan studiolle yhä uudelleen.

 

Asuttuaan ja reissattuaan eri puolilla maailmaa useamman vuoden ajan, tuntui joogaharjoitus Hannalle juuruttavalta missä ikinä hän olikaan. Erilaisten joogaopettajien opetuksia kokeillessaan vaihtui bikram pikkuhiljaa flow joogaan ja rakkaus joogaan syveni nimenomaan läsnäolon ja itsetuntemuksen harjoittamisen kautta – harjoitus hidastui ja lopulta myös restoratiivinen ja yin-jooga tyylinen harjoitus löysivät tiensä Hannan sydämeen.  

 

Tänä päivänä jooga on Hannalle enemmän kuin sen fyysinen harjoitus – se on elämäntapa. Hän on todistanut myös joogan parantavat vaikutukset niin fyysisten kuin henkisten muutosten kautta. Kärsiessään kilpirauhasen vajaatoiminnasta hän pystyy elämään tervettä elämää ilman farmaseuttisia lääkkeitä – kiitos joogisten harjoitusten. Tämän kokemuksen inspiroimana Hanna on lähtenyt tutustumaan syvemmin joogaterapian käytäntöihin ja tuo niitä myös aktiivisesti osaksi omaa opetustaan.

 

Joogaopettajakoulutuksensa (200h) Hanna kävi joogan mekassa, Rishikeshissä Intiassa Ashtanga joogan opeilla. Intia oli Hannalle monella tavalla silmiä avaava ja inspiroiva kokemus.

 

Hannan opetustyyliä kuvaavat sanat: dynaaminen pehmeys. Hanna opettaa tuntinsa osallistujien kollektiivista tunnetilaa tunnustellen, intuitiivisesti ja sydämellä. Hengitys ja liikkeestä nauttiminen ovat tärkeässä osassa jokaista Hannan tuntia ja hänen leikkisä luonteensa paistaa läpi opetuksen lomasta.   

SONJA HANNUS

HEAD YOGA & MEDITATION TEACHER

Sonja aloitti säännöllisen joogan harjoittamisen 2011 löytääkseen työkaluja stressinhallintaan kauppatieteiden opintojen ja työelämän yhdistämisen aiheuttamien paineiden helpottamiseen. 2013 hän muutti vuodeksi Hong Kongiin ja tutustui siellä syvemmin itämaisiin tapoihin lähestyä hyvinvointia. 

 

Lopullisesti Sonja rakastui joogaan asuessaan Etelä-Afrikassa 2015. Sonjalla oli enemmän aikaa ja vapautta kun koskaan aiemmin, ja hän löysikin itsensä päivä toisensa jälkeen joogastudiolta, josta muodostui hänen lempipaikkansa maailmassa.  Harjoituksen tuoma syvä yhteys sisimpäänsä, sekä kehon liikkeen ja hengityksen yhteys. Häntä kiehtoi loputon mahdollisuus syventää itsetuntemusta ja syventää omaa harjoitusta. Etelä-Afrikassa hän tutustui myös meditaatioon, aloittaen syvästä päädystä 10 päivän hiljaisella Vipassana retriitillä. 

 

Sonja palasi Suomeen, viimeisteli gradunsa, ja lähti Intian Rishikeshiin opiskelemaan joogaopettajaksi (RYT200). Hän oli päättänyt yhdistää kauppatieteellisen taustansa ja hyvinvoinnin levittämisen.  

 

Sonjan harjoitus sekä opetus saavat vaikutteita joita hän on harjoittanut eri opettajien johdolla eri maissa, tärkeimpinä inspiraation lähteinä hänelle ovat toimineet Abbie Galvin New Yorkissa, Tamsin Sheeny Kapkaupungissa sekä Mia Jokiniva Suomessa. Hänen opetus ja harjoitus ammentavat vaikutteita eri joogatyyleistä: vinyasa, yin, restoratiivisesta sekä katonah joogasta. Sonjan joogatunnit ovat usein yhdistelmä virtaavaa vinyasaa ja restoratiivisia asentoja. Liikesarjat ovat luovia, keskittyen usein teeman ympärille. 

Jooga vahvistaa kehoa ja mieltä, tasapainoa ja liikkuvuutta, sekä auttaa mielen liikkeiden hiljentämisessä. 

 

Sonja suunnittelee tunnin aina oppilaiden tarpeita, toiveita ja lähtötasoa kunnioittaen. Yrityksille suunnatut tunnit ovat aina aloittelijoille sopivia ja perehdyttävät joogan perusteisiin. 

ELINA GUSTAFSSON

JOOGA & OHJATTU RENTOUTUMINEN

Kaikki alkoi varhaislapsuudessa, kun Elina aloitti tanssiharrastuksen. Tanssitunnit loppuivat aikanaan, mutta rakkaus tanssimiseen jäi... Elina kävi ensimmäisen joogakurssinsa 18-vuotiaana ja joogasta innostuneena osti pian ensimmäisen joogakirjansa, mikä vielä tänään 16 vuotta myöhemmin on kirjahyllyssä.

Kokeilemalla erilaisia joogan osa-alueita eri opettajien kanssa, Elina löysi Vinyasa Joogan. Hän huomasi, että Vinyasa joogassa ja tanssissa on paljon yhtenäisyyksiä. Molemmat sekä tanssi että jooga lisäävät energian virtausta kehossa, sekä vahvistavat yhteyttä minuuteen. Syventääkseen opintojaan joogaajana, Elina aloitti RYT- 200 joogaopettajakoulutuksen vuonna 2015 ja joogan harjoittamisesta tuli Elinalle jatkuvan oppimisen tie.

Elinan intohimoihin kuuluu matkustaminen, juoksu, taide ja luonto.

Lähestyttäessä joogaa avoimin sydämin sekä luottavaisin mielin on opettanut, että on aina jotain uutta löydettävää, opittavaa sekä itsestä ja ympäröivästä maailmasta. Elina rohkaisee Joogaa opettaessaan oppilaitaan löytämään tasapainon itsensä haastamisen ja armollisuuden välillä, sekä pyrkii auttamaan oppilaitaan löytämään intuitiivisesti parhaat linjaukset kehoilleen. Elina pyrkii innostamaan oppilaitaan tekemään elämäänsä todellisia muutoksia löytämällä yhteyden kehon ja mielen välillä. Vain löytämällä tien omaan sisimpään voi olla aidosti yhteydessä myös muihin.

 

KOULUTUS:

Sosionomi, Diakonia Ammattikorkekoulu

RYT-200 Joogaohjaaja, Mia Jokiniva & Jenny Morrison- Jack

45 h Yin joogaohjaaja, Mia Jokiniva & Taina Alakulppi

Intialainen päähierontakurssi, Saraswati

 

PRANAYAMA workshop, Lana Lavonen

ART OF ATTENTION workshop, Elena Brower

HANDS ON ADJUSTMENTS workshop with Nazareno Grisolia & Lisa

Andersson Rhodiner

Janice lähti ensimmäistä kertaa ulkomaille lukion vaihdon kautta Australiaan. Sinne palattuaan 5 vuotta myöhemmin hän tutustui joogaan ja rakastui siihen välittömästi. Jooga kulkeutui helposti mukana reissussa, siihen ei usein tarvittu suurta tilaa tai edes mattoa, jonka takia Janice tykästyi joogaan. Jooga oli ensin Janicelle uusi harrastus mutta lyhyen ajan kuluessa siitä tuli elämäntyyli.

Muutama vuosi ensikohtaamisesta hän päätti lähteä Costa Ricaan kouluttautumaan hatha flow joogaohjaajaksi. Nyt Janice syventää joogatietämystään käymällä jatkokoulutusta Embodied Flow -tyyliin Helsingissä.

Janice valmistuu kesällä 2018 Pohjoismaisen kirjallisuuden ja kielten kandidaatiksi.Joogaopettajuuden lisäksi hän aikoo valmistua äidinkielenopettajaksi. Kirjallisuudessa hän pitää erityisesti pohjoismaisesta runoudesta. Opettajuus on Janicelle ihmiskontaktia ja itsensä ilmaisua.

Janice pitää luonnosta ja on eläinrakas. Nuoruuden hän vietti hevostalleilla ja kisasi kansainvälisesti kouluratsastusta 19 vuotiaaseen asti. Joogan lisäksi Janicen intohimoihin kuuluu surffaus, laskettelu, CrossFit sekä harrastusmielinen hevostelu vanhempien maatilalla.

 

KOULUTUS

- Helsingin yliopisto, Pohjoismaisen kirjallisuuden ja kielten kandidaatti kesä 2018

- RYT200 Hatha flow joogaohjaaja, Costa Rica 2017

-100H Embodied Flow, Helsinki 2018

 

Janice uskoo, että jooga ja meditaatio voi tuoda hektistä elämää elävälle nykyihmiselle rauhaa kehoon ja mieleen. Kun löydät sisäisen rauhan, mikään ulkopuolinen tekijä ei sitä sinulta voi viedä.

JANICE ANTELL

JOOGA & OHJATTU RENTOUTUMINEN

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & ILTAPÄIVÄKERHOT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy