top of page

SANNA SIHVONEN

Pilatesohjaaja

Sanna.jpg

NIMI: Sanna Sihvonen

 

SYNTYMÄPÄIVÄ JA HOROSKOOPPI: 22.9. / neitsyt

 

ELÄMÄ ENNEN PILATESTA: Työskentelin selektiivisen kosmetiikan maahantuonnissa ja markkinoinnissa, ja kulutin kaiken vapaa-aikani tankotanssisalilla. Aloitin ohjaamisen tankotanssin parissa päivätyöni ohella kesällä 2013. Keväällä 2015 päätin toteuttaa unelmani, jätin päivätyöni ja aloitin ohjaamaan liikuntaa päätyökseni. Muutaman vuoden jälkeen kaipasin kuitenkin ohjaustyöhöni jotain keholle lempeämpää lajia, ja kiinnostukseni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä kehon toiminnallisuuden ymmärtämiseen innostivat minua käymään laajan pilatesohjaajakoulutuksen, josta valmistuin maaliskuussa 2018. Koulutuksen jälkeen olenkin ahkerasti ohjannut pilates-tunteja tankotanssin ohella. 

KOULUTUS / ERIKOISTUMINEN: Estenomi (AMK), PilatesHealth -pilatesohjaajakoulutus

 

OMA HARJOITUS: Kun treenaan pilatesta vain itsekseni, suunnittelen lähinnä tulevia ohjaustuntejani. Etsin inspiraatiota ja yhdistelen treeni-ideoita eri ohjaajilta ja muilta ammattilaisilta.

 

OPETUSTYYLI: Energinen, mutta rento. Liikkeiden opettamisessa minulle on tärkeää, ettei niitä opita vain ulkoisesti tekemällä tietyn näköinen suoritus, vaan opitaan myös hahmottamaan ja kontrolloimaan liike teknisesti oikein. On todella palkitsevaa, kun tietoisuus ja ymmärrys oman kehon toiminnasta lisääntyy! Pidän tunneillani tärkeänä myös hyvän olon tavoittelua ja liikunnan iloa.  

 

MITKÄ LIIKKEET OPETAT AINA: Selän rullaukset sekä rintarangan kierrot ja avaukset.

 

LEMPI PILATES-LIIKE: Erilaiset variaatiot teaser-nimisestä liikkeestä. Se haastaa mahtavasti erityisesti keskivartalon lihaksistoa ja tasapainoa! 

 

INHOKKI PILATES-LIIKE: Shoulder bridge. Käteni/selkäni mittasuhteet tekevät tästä liikkeestä minulle erityisen hankalan.

 

KOTIPAIKKAKUNTA: Helsinki

 

KAUNEIMMAT PAIKAT JOSSA OLET KÄYNYT: Näitä on niin paljon! Italian maaseutu auringonlaskuineen ja viiniviljelmineen on jäänyt mieleen, samoin Karibianmeren sykähdyttävän turkoosi väri

 

MATKUSTUS TOIVELISTALLA: Koko maailma?  Viime kesän road trip Berliiniin ja Keski-Eurooppaan jäi toteutumatta koronan vuoksi, ehkäpä se siis seuraavaksi! 

 

MITÄ HALUAT VIELÄ TEHDÄ ELÄMÄSSÄSI: Matkustaa, ja joku päivä muuttaa ulkomaille. Minne ja miten pitkäksi aikaa, sitä en vielä tiedä! Haluan myös jatkuvasti kehittää omaa ammattitaitoani, niin pilateksen kuin tankotanssinkin parissa. 

 

PARHAAT BIISIT

1.                         CRAZY DANCING: Tawk Love - Power

2.                         MIELENKOHOTTAJA: Hedegaard - Jumanji

3.                         TUNNELATAUS: Coldplay - Scientist

 

KIINNOSTUKSESI PILATEKSEN LISÄKSI: Rakastan tanssimista. Päälajini on vuodesta 2010 ollut tankotanssi, mutta viime vuosina olen testannut eri lajeja aina itämaisesta tanssista twerkkiin. Tanssimisen lisäksi mm. matkustus, sisustaminen, mökkeily, koirat, lukeminen & äänikirjat

ERITYISTALENTTISI: Tulen hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa :)

 

KENELLE SUOSITTELET PILATESTA JA MIKSI: Pilates sopii ikään ja kuntotasoon katsomatta ihan kaikille, niin vasta-alkajille kuin ammattiurheilijoillekin. Jos haluat vahvistaa monipuolisesti koko kehoasi, parantaa koordinaatiokykyäsi, ryhtiäsi, liikkuvuuttasi, kehonhallintaasi sekä kehotietoisuuttasi; kokeile pilatesta!

bottom of page