RENEW YO'SELF

- puheet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin aiheista

HALUAMME TARJOTA ASIAKKAILLEMME UUSIA NÄKÖKULMIA 

HYVINVOINTIIN JA LUOVUUTEEN, AVARTAA MIELTÄ JA 

KANNUSTAA AJATTELEMAAN LAAJEMMIN.
 
YLPEÄNÄ ESITTELEMME ASIANTUNTIJAMME, JOIDEN OLEMUS JA AIHEET TAKAAVAT, ETTÄ TÄMÄ LUPAUS TOTEUTUU. 

VIRTA- Asiantuntijat

Pysähtymisen ja oikein hengittämisen tärkeys stressinhallinnassa

Positiivinen psykologia

VoiceWork

Villiyrttikurssit metsän siimekseen

HANNA TOIVAKKA & SONJA HANNUS

Hanna Toivakka ja Sonja Hannus ovat jooga- ja meditaatio-opettajia sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijoita. Heidän yrityksensä VIRTA Well-being on kehittänyt jo 40 suuren organisaation henkilöstön hyvinvointia. Heidän luentonsa on rakennettu stressinhallinnan ja palautumisen liittyvien aiheiden ympärille.

PYSÄHTYMINEN STRESSINHALLINNAN KEINONA

         -luentoon sisältyy aiheita kuten: 

- omien rajojen tunnistaminen ja vetäminen

- kehon viisaus ja kehon viestien kuuntelu 

- hengitys oman stressitason mittarina

- omien ajatusten tarkkailu, haitallisista ajatus- ja uskomusmalleista irtipäästäminen

- mielen rauhoittaminen ja harjoittaminen

BREATHE YO'SELF workshopissa syvennytään hengityksen maailmaan sekä tutustutaan erilaisten hengitysharjoitusten mukanaan tuomaan vaikutukseen ja voimaan.

 

Käytännönläheisessä työpajassa käymme läpi miten hengitys vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin - miten sitä kehittämällä voit vaikuttaa elämänlaatuusi jokapäiväisessä arjessa. Saat mukaan hengitykseen liittyviä vinkkejä joita voit helposti soveltaa esimerksiki stressin lievitykseen ja unen laadun parantamiseen.

Tästä sai erittäin hyviä käytännönläheisiä vinkkejä stressin hallintaan työpaikalla."

"Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan ihan mahtava ja hyvin järjestetty. Sainkin usealta henkilöstön jäseneltä kuulla positiivista palautetta luennosta sekä joogasta, molemmista pidettiin hyvin paljon."

 
 
 

ROSA NENONEN

POSITIIVINEN PSYKOLOGIA

KASVUN ASENTEELLA POTENTIAALI ON RAJATON
 
PSYKOLOGINEN TURVALLISUUS TYÖYHTEISÖSSÄ

TAITAVA AJATTELU 

Rosa Nenonen on Pilots Helsingin perustaja ja positiivisen psykologian harjoittaja. Rosa auttaa ihmisiä avaamaan ja kehittämään ajatteluaan, rikkomaan itselleen asettamiaan rajoja ja siten kurkottamaan parhaimpaansa. New Yorkissa positiivista psykologiaa opiskellessaan Rosa ymmärsi, kuinka ratkaiseva vaikutus ajattelullamme on elämänlaatuumme ja tulevaisuuden saavutuksiimme. 

Perinteinen psykologia pyrkii auttamaan ihmisen ”nolla‐tasoon”, eli keskittyy korjaamaan elämää keskeisesti häiritseviä vikoja ja puutteita. Positiivinen psykologia puolestaan keskittyy siihen loputtomaan potentiaaliin, joka avautuu nolla‐tason yläpuolella.

Jos oma mielemme ei rajoita meitä, mahdollisuutemme ovat rajattomat. Rosa jakaa uusinta tutkimustietoa ajattelun kehittämisestä. Tutkimustiedon lisäksi hän jakaa omia kokemuksiaan niin New Yorkissa, Pariisissa, Milanossa kuin San Franciscossakin asuneena mallina, sekä kertoo tarinoita kilpaurheiluajoilta, jotka jäävät elävästi mieleen. Inspiroivien tarinoiden kautta hän esittää monimutkaiset tieteelliset teoriat helposti lähestyttävässä ja inhimillisessä muodossa. Rosan intohimo aihetta kohtaan on tarttuva, siitä kertoo kuuntelijoiden palautteet:

“Parasta on se, millaista inspiraatiota annat omalla esimerkilläsi! Olet kävelevä esimerkki siitä, mihin rohkeudella voi päästä.”

“Intohimosi aihetta kohtaan paistaa kauas ja luo uskoa meihin muihinkin”.

“Olet todella inspiroiva ja sinun ajatuksia, neuvoja ja kertomuksia olisi kuunnellut enemmänkin.”

“Puhujana olet ihan ilmiömäinen ja ihanan inhimillinen.”

“Sinusta välittyy aitous ja aito kiinnostus aiheeseen. Olet vakuuttava ja osaat selittää asiat selkeästi sekä ymmärrettävästi.”

 

ELISABETH EHNROOTH

VOICEWORK

“Haluan auttaa ihmisiä tutustumaan omaan ääneensä, puhe 

sekä/tai lauluääneen, turvallisessa ympäristössä. Uskon että kokemuksella on positiivisia vaikutuksia kullekin omalaatuisella 

tavalla."

Elisabeth on laulajalauluntekijä joka aloitti säveltämisen ja laulamisen jo nuorena. Elisabeth opiskelee sosiaalipsykologiaa Helsingin Yliopistossa ja on valmistunut laulajaksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta.

Musiikki ja äänenkäyttö ovat lapsuudesta saakka olleet Elisabethin  tapa käsitellä vahvoja tunteita ja luoda yhteys itseensä ja muihin ihmisiin. 
Tänä päivänä Elisabeth toimii omaa musiikkiaan julkaisevana säveltäjänä ja artistina sekä auttaa muita ihmisiä löytämään yhteyden ääneensä ja itseensä kehittämänsä VoiceWork -metodin avulla.

Vaikka käytämme ääntämme päivittäin on hyvin tavallista, että se voi tuntua vieraalta tai yhteys siihen voi olla pinnallinen. VoiceWork metodin tarkoituksena on auttaa ihmisiä tutustumaan omaan ääneensä. Näin voimme vapauttaa itseilmaisuamme ja saada uutta luottamusta siihen, että saamme tulla kuulluksi juuri sellaisena kun olemme. VoiceWork on interaktiivinen metodi, joka 

jättää osallistujalle rentoutuneen olon ja tärkeimpänä herätte-lee yhteyttä omaan ääneen ja sitä kautta myös itseen.

Ylpeänä voimme nyt kertoa, että VIRTA Well-being tarjoaa VoiceWork metodia ensimmäisenä Suomessa yrityksille ja muille organisaatioille. VoiceWork työpaja toteutetaan 

ryhmässä, mutta jokainen osallistuja työskentelee omista lähtökohdistaan käsin. 

Yhdessä luodaan salliva tila tehden yksinkertaisia ääniharjoituksia, yhdis
täen niitä keholliseen liikkeeseen, jonka kautta oma ääni tulee tutummaksi. Ryhmässä tehty harjoitus voi parhaimmassa tapauksessa parantaa myös ryhmähenkeä ja luoda inhimillisem-män ja toisia tukevan ympäristön.

Elisabeth yhdistää workshopissa osaamistaan esiintymisestä, 

laulamisesta, psykologiasta ja itsetuntemuksesta.


Tähän jäin koukkuun. Haluan jatkaa oman ääneni harjoittamista 

ja sitä kautta löytää uusia voimavaroja kaikkeen kommunikaationi ja itseni ilmaisemiseen. Kiitos Elisabeth!”   

- Magnesia Festivalin vieras, elokuu 2017

ANNIKA HANNUS

 METSÄN ANTIMIEN EKSPERTTI

VILLIYRTTI- JA MARJAKURSSIT LUONNON HELMASSA, 

HELSINGIN LÄHIMETSISSÄ 

Annika haluaa edistää villiyrttien ja muiden suomalaisten luonnontuotteiden sekä luontoharrastuksen tunnettavuutta. Hän johdattelee tiiminne seikkailulle lähiluontoon. Oleskelu luonnossa on helppo portti läsnäoloon - jo muutama luonnossa vietetty hetki tuo valtavasti lisäenergiaa päivään. Villiruokaan perehtyminen nostaa luontoharrastuksen täysin uudelle ulottuvuudelle.

Annikan tavoite on suomalaisen villiruuan nostaminen vahvemmin osaksi suomalaista ruokakulttuuria ja viedä sitä maailmalle. Hän haluaa innostaa ihmisiä tutustumaan avaramielisesti lähiluontoomme, tuntemaan paremmin kansanperinteitämme ja arvostamaan upeaa jylhän pohjoista luontomme.

Villiyrttikurssilla seikkaillaan lähiluonnossa  inspiroidutaan luonnon antimista! Osallistujat viedään unohtumattomalle seikkailulle, jonka aikana lähiluonto avartuu uusin silmin. Retkellä tutustutaan 5 – 15 syötävään luonnonkasviin ja osallistujat saavat vinkkejä sekä hyvinvointiin, ravitsemukseen että kasvien biologiaan liittyen. Kuulet kiehtovia tarinoita, kuinka tuttuja takapihan superkasveja on käytetty aikojen saatossa lääkinnällisessä mielessä ja minkälaisia uskomuksia niihin liittyy. Retkillä oivalletaan myös, kuinka villikasveja voi käyttää helposti kotikokkailussa, taikoa niistä kotikosmetiikka ja hyödyntää muissa arjen askareissa.

 
 

LEENI VIIO

ENERGISEN TYÖNTEKIJÄN RAVITSEMUS

UNTA JA PALAUTUMISTA TUKEVA RAVINTO 

TUE VASTUSTUSKYKYÄ JA PYSY TERVEENÄ 

Leeni Viio on hyvinvointi- ja ravintovalmentaja, VTM sosiologiasta, funktionaalisen treenin ohjaaja ja tuleva ravintoterapeutti.

 

Leenin intohimona on auttaa suomalaisia tekemään parempia valintoja arjessa, jotta väsymys vaihtuisi energiseen vireeseen, turhat sairastelut vahvaan vastustuskykyyn ja verensokerivuoristorata tasapainoiseen oloon. 

 

Hyvinvointi on kokonaisuus, jonka yksi olennaisista palasista muodostuu ravinnosta. Ravitsemuksen merkitys ulottuu päivittäisen vireyden ylläpitämisestä yhä yleistyvämpien elämäntapasairauksien välttämiseen. Ravinnolla voimme vaikuttaa fyysisen terveyden lisäksi mielen hyvinvointiin, mikä omalta osaltaan vahvistaa voimavaroja jaksaa kiireisessä arjessa. 

 

Tilanteessa, jossa sairauspoissaolot aihettavat Suomessa miljardien eurojen kustannukset vuosittain, on rohkaisevaa tietää, että suorituskykyä ja terveyttä lisäävillä toimilla voidaan vähentää vuosittaisia kustannuksia arviolta 1000–2000 eurolla per työntekijä. Työhyvinvoinnin kannalta on ensiarvoisen tärkeää löytää sellaisen ravinnon äärelle, joka tukee suorituskykyä, riittävää palautumista ja positiivista mieltä – unohtamatta suoliston hyvinvointia, joka luo pohjan koko terveydelle.

 

Luennoissaan Leeni yhdistää ajankohtaisen tutkimustiedon käytännön ratkaisuihin ja oivalluttaviin esimerkkeihin. Leeni tekee työtään suurella sydämellä, ja hän tietää myös omakohtaisesti, kuinka helposti väsymys, kiire ja stressi voivat viedä mennessään. Leeni teki itse merkittävän elämäntapamuutoksen kärsittyään vuosia sokerikoukusta, unettomuudesta, suolistovaivoista ja ylisuorittamisesta. Henkilökohtainen muutostarina ja asiakastyön tuoma käytännön kokemus tuovat luentojen teemoja lähelle kuulijaa ja konkretisoivat tieteellisiä tutkimustuloksia.

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & ILTAPÄIVÄKERHOT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy