MITÄ ON OHJATTU RENTOUTUMINEN?

Käytämme aivojamme tunteja päivittäin ja teemme jatkuvasti niin pieniä kuin suurempiakin päätöksiä. On tutkittu, että keskivertoihminen ajattelee jopa 60 000 ajatusta päivittäin ja niistä 95 % on samoja kuin eilen.

 

Keskittymis- ja rentoutusmenetelmät (meditaatio) auttavat hermostoa rauhoittumaan, verenpaine laskee ja psyykkeen eheyden tunteet lisääntyvät

 

Meditaatiota ei tarvitse ajatella pelottavana tai vaikeasti lähestyttävänä asiana. Meditaation tarkoitus ei ole pysäyttää ajatusten virtaa, vaan tarkastella niitä. Kun pysähdymme tarkkailemaan ajatuksiamme, voimme tunnistaa toisiaan toistavat ajatus- ja uskomusmallit.

Ohjatussa rentoutumisessa syvennytään käytännönläheisesti erilaisten meditaatioharjoitusten mukanaan tuomaan vaikutukseen ja voimaan.

Ohjattu rentoutuminen voi sisältää:

  • Kevyitä joogaliikkeitä 
  • Ohjattu laskeutuminen tietoisen läsnäolon tilaan

  • 1-3 hengitysharjoitusta ja hyötyjen esittely

  • Ohjattu rentoutuminen/mielikuvaharjoitus

  • Teoriaa meditaation hyödyistä

MIKÄ SOPISI TEIDÄN ORGANISAATIOLLE?

                         

 

Tuomme ohjatun, helposti lähestyttävän meditaatio- harjoituksen viikottain toimistollenne tai studiolle Helsingin keskustassa. Aloitetaan 8 viikon kokeiluperiodilla, 

jonka jälkeen yhteistyö voi halutessanne jatkua. 


 

8 VIIKON MEDITAATIO-OHJELMA

1.

OHJATTU MEDITAATIOTUOKIO

2.

Tarjoamme myös yksittäisiä 45-60min meditaatiotunteja joko toimistollanne tai studiossa Helsingin keskustassa. Rakennamme tuokion teidän toiveidenne mukaan. 

OHJATTU RENTOUTUMINEN

1.

Monipuolinen meditaatio-harjoitus sis. mielikuva- ja läsnäoloharjoituksia, jotka rauhoittavat kehoa ja mieltä sekä vähentävät stressin tunteita.

 

Pitää sisällään myös joogasta tuttua avaavaa niska- ja hartiaseudun liikettä ja hengitysharjoituksia, joilla keho ja mieli yhdistyvät.

 

Ohjaa sertifioitu jooga/meditaatio ohjaaja.


 

MINDFULNESS-MEDITAATIO

2.

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on pysähtymistä nykyhetkeen. Erilaisten mindfulness-harjoitteiden (kuten istuma-ja kehomeditaation) tarkoituksena on auttaa meitä avautumaan tälle hetkelle hyväksyen ja ilman arvostelua. 

 

Mindfulness-menetelmän on tutkitusti todettu vähentävän stressiä, kiputiloja, uupumusta, unihäiriöitä ja ahdistuneisuutta. Monet ovat saaneet lisää selkeyttä, luovuutta ja onnellisuutta elämäänsä sekä työkaluja stressinhallintaan

Ohjaa sertifioutu Mindfullness MBSR -ohjaaja.

RELAX YO'SELF

 -RENTOUTUMISHETKET TOIMISTOLLA TAI TILAISUUTENNE YHTEYDESSÄ

Rentoutumisharjoitukset tutkitusti antavat työkaluja muun muassa stressin vähentämiseen, keskittymisen kehittämiseen ja parempaan itsetuntemukseen.

Harjoitukset antavat mielelle luvan levähtää  ja tarkkailla ajatuksia reagoimatta niihin. Levollinen mieli on myös hedelmällinen maaperä luovuudelle ja paremmalle motivaatiolle. 

Tuomme meditaatiotuokiot työyhteisösi hyvinvoinnin edistämiseksi satunnaisiin tilaisuuksiin tai kurssimuotoisesti.  Harjoituksen sopiva pituus on mitä tahansa 15 ja 60 minuutin väliltä, ja sopii esimerkiksi intensiivisen kokouspäivän keskelle hermoston rauhoittamiseksi ja mielen virkistykseksi. Ohjattu rentoutuminen toimii loistavasti myös tiimi- tai strategiapäivien lomaan toimiston ulkopuolella. Rauhoittumishetki antaa luonnollisin keinoin uutta energiaa sosiaalisesti intensiivisten ja asiapitoisen päivän tasapainoksi.  

 

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & ILTAPÄIVÄKERHOT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy