top of page

Vuodeksi joogatunnit Etelä-Afrikkalaiselle lapselle

Yrityksemme missio on tuoda joogaa ja meditaatiota helposti lähestyttävällä tavalla mahdollisimman monelle lapselle, urheilijalle sekä yritykselle.


Saapuessani opiskelemaan Etelä-Afrikkaan 2015, oli köyhyyden ja rikkauden kuilun todistaminen pohjoismaalaiselle raastavaa. Tiesin asuvani Afrikan vauraimmilla alueella Stellenboschissa, ja tiesin todellisen Afrikan olevan kaikkea muuta kuin tämä rikas kupla.

Muistan ensimmäisten kouluajomatkojeni aikana (25 kilometriä Stellenboschista Kapkaupunkiin Bellvillen kampukselle) aikana ensin pulppuavan onnellisuuden tunteen kauniita vuoria takapeilistä vilkuillen. Seuraavassa hetkessä tunsin viiltävän tunteen sydämessä, kun näin miten Ferrarit ajoivat ohitse ja kontrastina taustalla oli 40 kilometriä jatkuvaa slummiasutusta. Etelä-Afrikassa asui vuonna 2015 noin 30,4 miljoonaa ihmistä köyhyysrajan alapuolella, ja luku näyttää olevan kasvussa. Elintasojen erot ovat pohjoismaalaiselle niin suuria, että niihin tuskin koskaan tottuu.


Opiskelin Stellenbosch Business Schoolissa MBA-ohjelmassa. Paras kurssi oli Small business Engagemement Project, jossa pääsimme konsultoimaan läheisen Khayelitsan pienyrittäjiä. Tiesin, että jonain päivänä haluan auttaa, tehdä jotain merkityksellistä erojen kuromiseksi. Auttaa Etelä-Afrikkaa tavalla tai toisella saamaan vaikutteita omasta hyvinvointivaltiostamme. Oikean auttamisen tavan keksiminen ei vain ole niin simppeliä. Townshipiin ei sovi mennä, jos ei tiedä mitä on tekemässä. En edelleenkään ole keksinyt sopivaa tapaa auttaa, tiedän kuitenkin että mieluiten siihen liittyy lapset ja jooga. Tavatessani Hannan - hän on myöskin asunut Etelä-Afrikassa aiemmin - kuulin onnekseni että hänellä on sama unelma.


Etelä-Afrikassa asuessani rakastuin joogaan The Shala-nimisellä studiolla, jonka perustajat ovat sydämellisiä ja välittävät koko Afrikan väestön hyvinvoinnista. Siellä ymmärsin että oman tietoisuuden kasvattaminen auttaa yhteiskuntaa, sekä energeettisellä että fyysisellä tasolla. The Shala toimii yhteistyössä The Earthchild -organisaation kanssa. Earthchild tuo ilmaista opetusta vähävaraisille kouluille, fokuksena ympäristö, terveys sekä itsensä kehittäminen.

Aloitimme Hannan kanssa lahjoittamalla viikottaiset joogatunnit muutamalle lapselle vuodeksi. Tämän voi tehdä Earthichildin kautta helposti verkossa suomalaiselle niinkin vaatimattomalla summalla kuin 17 euroa / lapsi / vuosi. Tämä oli VIRTA Well-beingin kohdalla vasta alkua - haluamme rahallisen lahjoituksen lisäksi ohjata itse joogaa lapsille sekä keksiä tapoja inspiroida suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä lahjoittamaan. Näin voimme yhdessä tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuuden joogata.


Tämä onkin meidän viesti ja kannustus teille rakkaat seuraajamme - lahjoitetaan jokainen Etelä-Afrikkalaisille lapsille joogaa vuodelle 2018. Jokainen teko merkitsee. Omasta kokemuksesta voin kertoa että yksikin joogatunti voi muuttaa ajatuksien kehää, jolla vuorostaan voi olla lumivyörymäinen vaikutus elämän positiiviseen vireeseen. Arvostamme myös kovasti sanoman jakamista.


Pääset lahjoittamaan helposti täällä: http://earthchildproject.org/donate/

photo: earthchildproject.org


<3 Sonja


“If every eight year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation.”
~ Dalai Lama


https://www.instagram.com/earthchildproject/

Comentários


bottom of page