top of page

VoiceWork - Luo yhteys omaan ääneen

Updated: Oct 17, 2018


text by Elisabeth Ehrnrooth photos Susanna Nordvall


Elisabeth on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä joka työskentelee myös VoiceWork-metodin parissa. Hän on yksi VIRTA wellbeing yrityksen asiantuntija-tiimiläisistä. Lue enemmän Elisabethin yrityksille tarjoamista VoiceWork-workshopista tästä.


Mikä on VoiceWork?

Intuitiivinen äänitunti


Mitä se ei ole?

Tekninen laulutunti


Kenelle se sopii?

Kaikille joilla on halu tutustua omaan ääneen ja sitä kautta omaan

itseen


Post VoiceWork?

VoiceWork on hetkessä elämistä, äänensä kohtaamista ilman

odotuksia tai vaatimuksia. VoiceWorkin tavoite on auttaa ihmistä sallimaan oma ääni ja kohtaamaan itsensä.


Mistä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi siitä, kun ystäväni, joka on joogaopettaja, kertoi minulle kokevansa vaikeuksia laulaa mantra-lauluja oppilaidensa kanssa. Hän koki että omassa äänessä oli jonkinlainen “blokki”.Muistan että minulla heräsi vahva tunne siitä, että tässä minä voisin olla avuksi. En tiennyt vielä silloin, että millä tavalla, mutta halu auttaa oli suuri. Tapasimme ystäväni kanssa ja kyseisen kerran jälkeen minulle oli selvää, että minulla on luontainen halu ja kyky auttaa ihmisiä tulemaan oman autenttisen äänensä äärelle.


Oman elämäni ensimmäiset vuodet kulutin laulaen ja soittaen. Muistan laulun ja musiikin olleen minulle merkittävä ja tärkeä kanava tunteille kun minulla oli paha olla itseni kanssa. En ollut kovinkaan hyvä tuntemaan tai hyväksymään omia tunteitani muiden nähden, mutta pianon äärellä kaikki sai näkyä ja tuntua. Ja tämä suhde on jatkunut tähän päivään. Haluan tuoda ihmiset tämän, sallivan tilan ääreen jossa oma ääni ja oma itse voidaan kuulla ja tuntea juuri sellaisena kun se sillä hetkellä on.


Tällä hetkellä VoiceWork- metodin vahvuus piilee intuitiivisessa otteessa. Jokainen kerta rakentuu ihmisten tarpeiden mukaan. One-on-One kohtaamisessa on tilaa seurata yksilön tarpeita, kun taas ryhmän vahvuus on harjoitteiden intensifioituminen ryhmäenergian myötä. Myös pari kohtaaminen on mahdollista ja voi olla vahva harjoitus esim parisuhteessa nähdyksi ja kuulluksi tulemisessa.


VIRTA Well-beingin kautta saan nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden jakaa VoiceWork -metodia työyhteisöihin. Uskon, että VoiceWork-metodi voi vahvistaa yhteisöllisyyden tuntua sekä ryhmähenkeä. Oma ääni on suora ja upea työväline itsensä kohtaamiseen ja samalla muiden kohtaamiseen. Työkulttuurin luominen sallivammaksi sekä inhimillisyyttä ja erilaisuutta kunnioittavaksi voi tänä päivänä olla myös monen työyhteisön pelastava tekijä.


VoiceWorkin matka on vasta aluillaan - samoin minun haluni kohdata ihmisiä sen parissa. Olen iloinen jokaisesta joka haluaa lähteä kanssani tutkimusmatkalle omaan itseen, äänensä avulla.


Rakkaudella,

Elisabeth
Comments


bottom of page