top of page

VIRTA Palaudu - Miksi tarvitsemme restoratiivista joogaa?

Updated: May 14, 2020


Suurin osa ihmisistä kärsii stressistä. Stressi on tila, jossa keho tuottaa tavallista enemmän kortisolia. Positiivinen stressi auttaa saamaan asioita aikaan, tekemään parhaansa sekä tarpeellisia elämänmuutoksia. Negatiivisen stressin oireita voi olla ahdistuneisuus, ärtyneisyys, vihan tunteet, reaktiivisuus sekä unettomuus. Keho ei kuitenkaan tunnista kumpi on kyseessä ja pitkäaikainen stressi alkaa salakavalasti kuluttamaan voimavaroja. Kiireisen arjen keskellä stressi saattaa hiljalleen kuormittua ja erilaiset oireet alkavat nousta pintaan.


Nykyajan urbaanissa ja teknologiakeskeisessä elinympäristössä hermostomme on aktiivisessa tilassa suurimman osan päivää - alistumme jatkuvasti ärsykkeille ja meidän tulee olla jatkuvasti tavoitettavissa. Olemme jatkuvassa ylivireystilassa. Ylikierroksilla käyvä ihminen toimii autopilotilla, pomppii asiasta toiseen ja ei pysty keskittymään. Rauhoittuminen tuntuu todella vaikealta. Jo pelkkä whatsapp-viesti tai sähköpostin merkkiääni saattaa nostaa stressireaktion esiin, koska elimistön uhkatutkat ovat päällä.


Moni ei kuitenkaan tiedosta omaa ylivireystilaansa ja harvalla on työkaluja saati itsekuria purkaa kuormittunutta stressiä. Mitä syvemmäksi ylivireystila kehittyy, sitä vaikeampaa pysähtyminen ja hermoston rauhoittaminen on. Näin negatiivinen kierre on valmis, johtaen pahimmillaan loppuunpalamiseen.

Uusin joogatunti konseptimme VIRTA Palaudu on suunniteltu hermoston rauhoittamiseen. Tunnin tempo on hidas ja sen tarkoituksena on palauttaa ylivirittynyt hermosto luonnolliseen tilaansa, pois fight or flight -tilasta. Tunnilla tehdään yin sekä restoratiiviseen joogaan pohjautuvia liikkeitä. Tarkoituksena on luoda kehoon lisää tilaa sekä keskittyä hengityksen syventämiseen.

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä hanna@virtawellbeing.com niin tuodaan VIRTA Palaudu myös teidän organisaatiolle!

Komentáře


bottom of page