top of page

Tutkimustulokset oppilaiden ja opettajien tietoisuustaitohankkeesta näyttävät mullistavan elämiä

"Levollisempaa oloa ja rauhallisuutta, parempaa jaksamista, keskittymiskykyä ja unta. Näin huimia tuloksia on saatu opettamalla tietoisuustaitoja opettajille ja oppilaille.

Terve oppiva mieli -niminen hanke on kohdistunut tuhansiin oppilaisiin ja myöhemmin hanketta on laajennettu satoihin opettajiin. 12-15-vuotiaat oppilaat osallistuivat kerran viikossa hyvinvoinnin oppitunnille. Tunnilla joko rentouduttiin tai harjoiteltiin tietoisuustaitoja kiinnittämällä huomio omassa mielessä ja kehossa tapahtuviin asioihin. Oppilaiden raportoimat tulokset osoittivat, että heidän keskittymiskykynsä kohentui ja perheen ja kavereiden kanssa meni paremmin.


Myös opettajilta saadut tulokset ovat olleet lupaavia. Tutkija Volasen mukaan opettajien kommentteja on ollut jopa liikuttavaa lukea; joidenkin mukana olleiden elämä tuntuu muuttuneen kokonaan.


Tutkimukset osoittavat, että myötätunto, hyvinvointi ja onnellisuus ovat taitoja, joita voi oppia ja kehittää. Lue koko artikkeli linkin takaa täältä.


Me VIRTA Well-beingillä olemme todella onnellisia ja ylpeitä kuullessamme tälläisiä uutisia! Terve oppiva mieli on varmasti yksi tärkeimmistä hankkeista pitkään aikaan. Jooga- ja meditaatio-ohjaajina tiedämme millaisiin tuloksiin harjoitukset voivat johtaa. Olemme myös ohjanneet meditaatioharjoituksia lapsille Tehtaankadun koulun ala-astelaisille ja itse todenneet harjoitusten välittömät hyödyt lapsissa, sekä saaneet erinomaista palautetta vanhemmilta.On upeaa kuulla, että tietoisuus- ja rentoutumistaitojen tärkeys ymmärretään jo näin laajasti. Ylpeinä tuomme oman panoksemme lapsien mielen terveyden tukemiseen, ja olemmekin laajentamassa lapsi-sektoriamme tulevina vuosina.

Jos tiedät, että lapsesi koulussa Helsingin alueella tai päivähoidossa kaivataan päteviä mindfulness- ja meditaatio-ohjaajia, olethan yhteydessä! Autamme mielellämme.


Comments


bottom of page