top of page

SONJA: Minun joogatarinaniKuulen usein, että on hienoa kuinka olen niin intohimoinen sitä kohtaan mitä teen työkseni. Koen tosiaan olevani onnekas, että olen löytänyt intohimoni ja rakentanut työni sen ympärille. En kuitenkaan todellakaan aina tiennyt, mikä intohimoni on tai miten voisin toteuttaa sitä. Itse asiassa en usko että nytkään tiedän mitä haluan tehdä tulevaisuudessa, mutta ensimmäistä kertaa elämässäni nautin 100% siitä työstä jota teen tällä hetkellä.


Uskon vilpittömästi että jokainen meistä voi kokea tuon syvän kiitollisuuden ja intohimon. En tiedä montaa asiaa elämässä varmasti, mutta tiedän, että jooga ja meditaatio tulevat kulkemaan mukanani niin kauan kuin hengitän.


Tiesin aina että työ on minulle muutakin kuin rahan tuoja - haluan että työni kautta pääsen sekä toteuttamaan itseäni että muuttamaan jollain tavalla maailmaa arvojeni mukaisesti. Jo vuosia olen tiennyt että hyvinvointi ja kestävä kehitys ovat ydinarvoni - mutta kesti kauan ennen kuin todella tunsin tekeväni työtä niiden edistämiseen eteen merkityksellisellä tavalla.


Parikymppisenä olin vielä täysin “boxissa”. En tiennyt mitä halusin, ja luulin haluavani olla kuten kaikki muut. Lukion jälkeen päädyin boxin mukaisesti kauppakorkeakouluun. Kauppisvuosien myötä aloin ruokkimaan uteliaisuuttani ja opiskelin kaikkea mahdollista: vaihdoin pääainettani laskentatoimesta viestintään maisterivaiheessa, luin lukuisia sivuaineita sekä vaihdossa että kotiyliopistossa Aallossa. Vasta viimeisenä vuonna todella nautin valitsemistani kursseista - tunneälystä, psykologiasta, tietoisesta johtajuudesta ja kapitalismista. Jokaisena vuonna olin kuitenkin oppinut arvokkaita taitoja, joita nyt yrittäjänä pystyn hyödyntämään.


Koko opiskeluajan tein töitä erikokoisissa ja eri alojen yrityksissä. Aloitin ensimmäisen “oikean” kesätyöni Nokialla, ja esimerkiksi kauppiksen 5. vuonna Etelä-Afrikassa opiskellessani työskentelin viinitilalla, koska halusin oppia.


Uteliaisuus kiteyttääkin opiskeluaikani. Olin utelias kokemaan ja oppimaan mahdollisimman paljon, niin teoriaa kuin käytäntöä, kaikesta maan ja taivaan väliltä. Olen iloinen että Aalto-yliopisto lähetti minut kahdelle eri mantereelle sekä vaihtoon että työharjoitteluun: työskentelin ja opiskelin New Yorkissa, Hong Kongissa sekä Kapkaupungissa.


Milloin sitten löysin intohimoni?


Jooga ja meditaatio tulivat elämääni kunnolla vasta muutama vuosi sitten. Viimeistelin kauppatieteiden maisterin tutkintoani syksyllä 2015 vaihdolla Etelä-Afrikassa, Stellenboschin viinialueella. Paikka oli kaikkea mitä opiskelijaelämälältä voi toivoa. Yliopiston puitteet olivat kohdallaan. Olin tehnyt kandivaihtoni Hong Kongissa jossa jouduin opiskelemaan niin paljon että elämästä nauttiminen kärsi. Kiinalaiset opiskelijat opiskelivat yötä päivää, ja kun 5-10% reputti kurssin aina, jouduin tekemään töitä, jotta pääsisin varmasti kurssit läpi. Tämän vuoksi olin päättänyt, että Etelä-Afrikassa aion nauttia elämästä.


Ja sen todella tein. Minulla oli enemmän vapaa-aikaa kun vuosiin. En ole koskaan liiemmin nauttinut juhlimisesta vaan enemmän aktiivisuudesta ja urheilusta. Puitteet aktiivisuuteen ovatkin Stellenboschissa huikeat. Harrastin kaikkea uinnista ja surffista joogaan sekä nyrkkeilyyn ja vuorille kiipeämiseen tai niillä juoksemiseen. Käytin aikani joogan teorian ja psykologian opiskeluun, ja päädyin jopa 10 päivän hiljaiselle meditaatioretriitille vaikka en ollut ikinä meditoinut elämässäni. Katsoimme enemmän auringonlaskuja kun ikinä elämässäni. Nautin yhteydestä luontoon ja ymmärsin että minulle on välttämättömyys olla lähellä luontoa.


Joulukuussa muutimme Kapkaupunkiin, ja luonani oli reilun kuukauden ajan vieraita. Vietettyäni pitkään ihanaa sosiaalista elämää, aloin kuitenkin kaipaamaan minulle rakkaaksi muodostuneita asioita: joogaa ja meditaatiota. Kun tammikuun alussa sain taas enemmän omaa aikaa, hurahdin lopullisesti joogaan. The Shalasta Kapkaupungissa tuli olohuoneeni - minulla oli enemmän energiaa ja tunsin syvempää yhteyttä itseeni ja ympäröivään maailmaan kuin koskaan.


Kun oli aika palata Suomeen, tein 70% gradustani muutamassa viikossa. Motivaatio oli korkea sillä sen jätettyäni voisin lähteä Intiaan kouluttautumaan joogaohjaajaksi.


Vuoden verran Intiasta paluun jälkeen tein töitä maineikkaassa konsulttiyrityksessä. Ymmärrettyäni vasta viimeisenä opiskeluvuonna, että ihmisiin liittyvä työ olisi paras tapa hyödyntää business-tutkintoani, olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden tehdä strategista työtä rekrytoinnin parissa,


Työ ei kuitenkaan ollut suurin unelmani. Suurin unelmani on se mitä teen juuri nyt. Tuomme joogan ja meditaation helposti lähestyttävillä tavoilla suurille kohderyhmille - yrityksille, lapsille ja urheilijoille. Mahdollisuudet ovat loputtomat, mutta visiomme on selkeä. Haluamme auttaa mahdollisimman monia tuntemaan oman kehonsa ja mielensä paremmin. Itsetuntemus on edellytys terveydelle ja onnellisuudelle.Jooga ja meditaatio on meidän tie itsetuntemukseen ja oman potentiaalin löytämiseen, ja haluammekin näyttää mahdollisimman monille, mitä jooga ja meditaatio voi olla. Matka on jokaiselle uniikki, mutta uskomme että jokainen voi hyötyä jooga- ja meditaatioharjoituksesta.“You can’t connect the dots looking forward. You can only connect them looking backward. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever. Because believing that the dots will connect down the road, will give you the confidence to follow your heart, even when it leads you off the well-worn path. And that will make all the difference.” - Steve Jobs<3

Sonja


Comments


bottom of page