top of page

Joogaa & futista lapsille Etelä-Afrikassa


Viime viikonloppuna minulla oli ilo ja kunnia ohjata joogaa suurelle ryhmälle köyhyydessä asuvia lapsia Kapkaupungissa. Ystävämme järjestää joka kuukausi noin sadalle lapselle tapahtuman, jossa vietetään aikaa erilaisten aktiviteettien parissa - tällä kertaa joogan lisäksi ohjelmassa oli jalkapalloa, tanssia, uintia ja lounaspiknik. Oli aivan ihanaa viettää aikaa lasten kanssa.  Lapset tulivat läheiseltä alueelta nimeltä Langa. Alikehittyneet alueet Etelä-Afrikassa ovat nimeltään ‘townships’. Yli 30 miljoonaa ihmistä Etelä-Afrikassa asuu köyhyysrajan alapuolella. 30 miljoonaa, pelkästään Etelä-Afrikassa.
Maan kontrastit (puhumattakaan mantereesta) aiheuttaa päivittäin suuria ristiriitaisia tunteita. On hullua ja ihanaa nähdä kuinka sydämellisiä, aidosti ystävällisiä ja vahvoja köyhyydessä asuvat ihmiset ovat, huolimatta siitä että he asuvat vierekkäin rikkaiden kanssa. Toki maassa on syvälle juurtunutta ja vahvaa vihaa ja rasismia edelleen, mutta tuntuu että rakkaus ja myötätunto voittaa vaikka tuloluokkien väli on äärimmäistä.


Olemmekin päättäväisiä että palatessamme Hannan kanssa Etelä-Afrikkaan, tulemme vieraan valuutan (eurojen) kanssa maahan, toivottavasti asiakkaidemme kanssa yhteistyössä. Pieni määrä euroja kantaa hyvin kauas randeissa mitattuna. Kerron seuraavassa postissa esimerkin millaisen lahjan 14 eurolla saa nuorille tytöille. Tämä päivä oli unohtumaton.
xx Sonja

Comentarios


bottom of page