top of page

Intuitio työkalunaNyt puhutaan tärkeästä aiheesta - intuition voimasta tieteellisin perusteluin. Suosittelen vahvasti lukemaan koko artikkelin! Taiteen tohtori Asta Raami on väitellyt Aalto-yliopistossa intuition käytöstä. Raami kuvaa intuitiota näin: ”Tiedän, että tämä on oikea juttu ennen kuin tiedän perusteluja asialle.”


”Intuitio on päätöksenteon pikakaista. Se saa visioimaan sellaista, mihin looginen ajattelu ei yllä.”


“Monet yritysjohtajat, keksijät, nobelistit ja taiteilijat ovat kertoneet, että intuitio on heidän tärkein työkalunsa.”


”Intuitio on luovuuden ytimessä. Se on sitä, miten keksitään ja oivalletaan.”


Erityisen tärkeää intuitiotaitojen kehittäminen on Raamin mielestä nyt, kun digitalisaatio muokkaa ennennäkemättömällä nopeudella maailmaa ja ihminen elää valtavien tietomassojen ympäröimänä.


”Väittäisin, että ne yritykset, jotka osaavat olla hereillä tämän asian kanssa, ovat etulyöntiasemassa. Tarvitsee olla pikkuisen parempi ja edellä muita.”


Raamin mielestä ihmisiä pitäisi kouluttaa hyödyntämään intuitiota paremmin. Intuitio on ihmisen vahvuus, kun monia rutiininomaista päättelyä vaativia asiantuntijoiden työtehtäviä voidaan siirtää roboteille. Hänen mielestä intuitiolle on mahdollista virittäytyä. Voi esimerkiksi hiljentää mieltään: moni saa oivalluksen unen ja valveen rajamailla ja pitääkin siksi sänkynsä vierellä muistikirjaa ideoiden kirjaamiseen. Mieltä voi virittää myös kylvyssä tai bussissa maiseman virratessa silmien edessä. Hän muistuttaa, että lapselle ihmettely, tutkiminen, luovuus ja intuitio ovat luontaisia. Mielen luovat taidot ja potentiaali alkavat kuitenkin näivettyä, jos niille ei anneta tilaa.


Omasta kokemuksestani tiedän, etten ikinä olisi tilanteessa jossa nyt olen ilman intuitiotani. 100% järjen käyttö olisi todennäköisesti optimoinut kurssit yliopistossa mahdollisimman pikaiseen suorittamiseen, ja vienyt minut kauas intohimojeni ääreltä - tarkemmin ajateltuna en todennäköisesti olisi koskaan löytänyt intohimojani (jooga, meditaatio, luonnossa liikkuminen sekä yrittäjyys).


Kiitos intuition ja järjen keskustelun, olen tehnyt päätöksiä jotka ovat tuoneet minut paikkaan jossa nautin sekä työstäni että vapaa-ajastani enemmän kun olisin nuorempana osannut unelmoida.


Yrityksissä intuition käyttö näkyy kasvaneena luovuutena, innovatiivisina ratkaisuina, kyseenalaistamisena ja uusina ratkaisuina. VIRTA Well-beingin yrityspalvelut ovat rakennettu yritysjohtajien ja -työntekijöiden ohjaamiseksi mielen tarkkailuun ja jopa hiljentämiseen, jolloin keholliset tuntemukset ja intuitio pääsevät hetkeksi ääneen ja näyttämään potentiaalinsa.xx Sonja

Comentários


bottom of page