top of page

Case: Tehtaankadun ala-asteen Jooga- ja meditaatio iltapäiväkerho

Onnea kaikille viime lauantaina valmistuneille sekä koulu- tai tarhavuotensa päättäneille!

Aurinkoisen sään lisäksi saimme nauttia iloisesta tunnelmasta ympäri Suomea.

Myös meillä päättyi ensimmäinen kouluvuotemme Tehtaankadun ala-asteella. Olemme saaneet kunnian opettaa 1.-6. luokkalaisille joogaa ja meditaatiota viime syksystä lähtien ja samalla itse oppia lukuisia uusia asioita lapsilta.


Urbaani elämä ja koulumenestymisen tuomat paineet voi toisinaan olla hektistä ja stressaavaa sekä vanhemmille, että lapsille. Kun lisäksi lapsen arkeen usein kuuluu hallitsevasti teknologia voi lapsen yhteys itseensä hukkua helposti jatkuviin aistiärsykkeisiin ja häiriötekijöihin. Missiomme on auttaa nykyajan tarhalaisia ja koululaisia saada elämään eväät, jotka tasapainottavat ja tukevat heidän jokapäiväistä elämäänsä. Kerran viikossa järjestetty iltapäiväkerho piti sisällään joogaa, meditaatiota ja erilaisia hyvän mielen harjoituksia.


Aloitimme tunnit yleensä alkurentoutuksella, mikä tuntui olevan tarpeellinen koulupäivän jälkeen. Tuntiin sisältyi myös tietyn teeman ympärille rakennettu joogaharjoitus ja sitä tukevat hyvän mielen tehtävä. Erityisesti luonto ja eläimet tuntuivat oleva lapsien mieleen. Muita teemoja oli mm. Avaruus, kiinalainen lääketiede ja joogan historia. Hyvän mielen tehtävät sijoitettiin yleensä tunnin keskelle tai loppuun ja ne tehtiin joko piirtäen tai kirjoittaen. Pyysimme lapsia miettimään heidän ajatuksiaan ja tuntemuksiaan kiitollisuuteen, unelmiin, myötätuntoon ja heidän omaan potentiaaliinsa liittyen.


Hienointa iltapäiväkerhossa on ehdottomasti ollut lasten kanssa ajan viettäminen - heidän innostumisensa tiettyjä aiheita ja tehtäviä kohtaan sekä sydäntä lämmittävät kommentit.


Lämmin kiitos Tehtaankadun ala-asteelle tästä mahdollisuudesta!


Lue lisää palveluistamme lapsille ja heidän vanhemmilleen täältä:
Comments


bottom of page