top of page

CASE: Syklitietoisuus oman jaksamisen ja paremman elämänlaadun tukena


Syklisyys ja kehon luonnollisten kiertojen tukeminen on herättänyt havaintojemme mukaan uudenlaista kiinnostusta viimeisen vuoden aikana. Syklisyys koskettaa jokaista, mutta etenkin naiset ovat uteliaita ymmärtämään, kuinka omaa kuukautiskiertoa havainnoimalla ja siitä oppimalla voi löytää aivan uudenlaisia tasoja itsestään, sekä tukea paremmin omaa arkea ja hyvinvointia. Tämän oli huomannut myös PR-toimisto Sugar. Heidän tiedustellessaan seuraajiltaan mikä olisi seuraavan teemaillan mieluisin aihe, nousi vastauksista syklisyys ja hormonit ehdottomaksi suosiksi. 


Catarina Böckerman on yksi Asiantuntijoistamme ja hänen asiantuntijuutensa keskittyy naisen kiertoon ja hormonitoiminnan luonnolliseen tasapainottamiseen. VIRTA & Sugar yhdistivätkin voimansa, ja pimeänä marraskuisena iltana kutsuimme 15 naista (kuten sanottu syklisyys koskettaa myös miehiä ja kaikkia siltä väliltä mutta tällä kertaa osallistujat olivat naisia) Sugarin tunnelmalliseen toimistoon. Ilta alkoi Catarinan fasilitoimalla workshopilla. Cata kertoi oman tarinansa; kuinka hän on itse vaikeuksien kautta löytänyt tiensä “takaisin kehoonsa” ja kuuntelemaan sen viestejä sekä toimimaan niiden mukaisesti. Hän jakoi miten hän alkoi vuosia sitten tukea kehonsa syklejä sekä havaitsi miten kehon syklit ovat yhteydessä luonnon sykleihin, ja alkoi siten elää tasapainoisempaa ja terveempää elämää. Harva meistä ymmärtääkään kuinka perustavanlaatuinen merkitys hormoneilla on terveydentilaamme. Cata esitteli kuukautiskierron  eri vaiheet kertoen kuinka hormonitasomme muuttuvat kierron aikana, ja kuinka jokainen voi tukea tätä luonnollista vaihtelua tekemällä pieniä konkreettisia muutoksia arjessaan.  


Catan osuuden jälkeen osallistujat siirtyivät tunnelmalliseen huoneeseen, jossa aloitimme joogaharjoituksen. Sonja ohjasi joogan, josta toivon mukaan jokainen sai vinkkejä jooga-asennoista jotka tukevat erityisesti pms-vaihetta. Jooga voi olla mitä mainioin keino löytää kehon ja mielen kaipaamaa tukea ja rauhaa, tai toisaalta dynaamisuutta ja vahvistamista kierron eri vaiheissa. On hyvä tiedostaa, että pms-vaiheessa ja vuodon aikana voi olla hyvä idea ottaa rauhallisemmin ja tehdä kaiken, myös joogaharjoituksensa, hieman hitaammin. Lähempänä ovulaatiota taas keholla on yleensä enemmän energiaa, jolloin dynaaminen ja voimakas flow-harjoitus voi sopia kyseisille päiville täydellisesti sillä keho on sille vastaanottavaisempi. Kiitos Catarina ja Sugar sekä ihanat osallistujat tunnelmallisesta ja ajatuksia herättävästä illasta! <3Comments


bottom of page