top of page

Case: Ohjattua meditaatiota yrityksen virkistyspäivässä

Updated: Sep 4, 2018Elokuun loppupuolella pidimme ohjatun meditaatiohetken asiakasyritykselle virkistyspäivän aktiviteettina, yhteistyössä tapahtumajärjestäjä Hiiohoin kanssa. Virkistyspäivä toteutettiin upeissa Ruusuniemen puittessa, ulkona ja sisällä. Osallistujat oli jaettu kolmeen ryhmään ja myös aktiviteetteja oli kolme: SUP, melonta ja meditaatio. Meditaatioon oli ilmoittauduttu etukäteen, ja olikin ilo huomata kuinka paljon ennakkoluulottomia osallistujia saapui paikalle. Monet olivat lähteneet kokeilemaan meditaatiota ensimmäistä kertaa.


Alkuun sisällytettiin pieni infopaketti siitä mitä meditaatio on ja mitä se ei ole. Usein kuulemme asiakkailtamme kuinka haastavalta hiljaa, paikallaan oleminen tuntuu kiireisen arjen keskellä. Monilla saattaa olla myös käsitys, että meditaatiossa kuuluu tyhjentää mieli kaikista ajatuksista. Tämä ei pidä paikkaansa ja väärinkäsityksen korjaaminen tuntuukin aina herättävän helpotuksen tunnetta meditaatioon osallistujissa. Käyttämällä erilaisia tekniikoita, kuten keskittämällä huomiomme tiettyyn asiaan, ajatukseen tai aktiviteettin saamme mielemme rauhoitettua ja selkeytettyä. Suurin osa meistä on siis meditoinut monestikin, mutta tiedostamattaan.

Aloitimme harjoituksen selkärankaa, hartioita ja niskaa avaavilla joogaliikkeitä. Kävimme läpi myös muutaman rauhoittavan hengitysharjoituksen, joita olisi helppo käyttää myös kotona tai työpaikalla. Meditaatiossa hyödynsimme erilaisia keskittymis-, mielikuva ja läsnäoloharjoituksia. Molemmissa ryhmissä ohjattu rentoutuminen sujui erittäin miellyttävässä tunnelmassa. 45 minuutin harjoituksen jälkeen huoneessa vallitsi rauhoittunut tunnelma. Vaihdoimme ajatuksia kokemuksista ja moni halusi tietää harjoituksesta vielä lisää.


Kiitos kaikille osallistujille!


Tuomme ohjatun meditaatio-harjoituksen yrityksenne tapahtumiin tai säännöllisenä tai satunnaisena harjoituksena toimistollenne.


Olethan yhteydessä: hanna@virtawellbeing.com
Comments


bottom of page