top of page

CASE: Ohjattu rentoutuminen intensiivisen koulutuspäivän keskellä


Yhteistyössä tapahtumajärjestäjä HUONE Kampin kanssa saimme iloksemme tuoda erään suuren kansainvälisen teknologiayrityksen Suomi-tiimin koulutuspäivän yhteyteen ohjatun rentoutumisen. Tiimillä oli intensiivinen ja asiakeskeinen päivä aamusta iltapäivään, ja lounaan yhteydeteen suunniteltiinkin rentoutumishetki helpottamaan kuormittunutta mieltä. 


Ohjattu rentoutuminen piti sisällään teoriaa meditaation perusteista harjoituksen muodossa. Teimme myös kevyitä joogaliikkeitä selkärankaa vapauttamaan, rintakehän aluetta avaamaan sekä niskahartiaseudun jumeja helpottamaan. Kylkien avaukset helpottivat hengittämistä tuoden keuhkoille lisää tilaa ja kevyet taaksetaivutukset virkistivät mieltä ja kehoa. Tunnin sessio jatkui kahdella erilaisella, monipuolisia hyötyjä tuovilla hengitysharjoituksilla. Hengitysharjoitukset mm. parantavat sisäelinten luonnollista toimintaa edesauttaen terveyden ylläpitämistä, sekä tasapainottavat aivojen vasenta ja oikeaa puoliskoa, helpottaen keskittymiskykyä ja mielen selkeyttä. Jatkoimme ohjatulla reflektointituokiolla sekä syvärentoutushetkellä ennen lopetusta.


Ilokseen ohjaaja Sonja huomasi, että kaikki osallistujat olivat vastaanottavaisia harjoitukselle ja heidän keskittyminen oli huippua koko tunnin ajan. Osallistujista 95% oli miehiä, ja he ovat ammatiltaan ohjelmistokehittäjiä - stereotyyppisesti ajateltuna ei siis kaikista vastaanottavaisin ryhmä, mutta totuus oli toinen! Tämän alan ihmiset todella tuntuvat olevan tietoisia meditaation ja rentoutumisen positiivisista vaikutuksista, ja olivat halukkaita kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja hengitysharjoituksia. Tästä porukan oli hyvä jatkaa päivää virkistyneenä ja rentoutuneena, sekä tietoisempina omasta sen hetkisestä mielen ja kehon terveydentilasta. 


 

Kiitos kaikille osapuolille tilaisuudesta tuoda hengähdyshetki intensiivisen päivän tueksi!Comentários


bottom of page