top of page

Case Mercuri Urval: Mielen selkeyttävää aamujoogaa toimistolla
”Joustavuuteni kasvoi tuntien myötä, rauhoituin ja tunsin joogan tuottamaa hyvää oloa, sekä pystyin jatkuvasti keskittymään paremmin työssä.”


Huhtikuussa VIRTA Well-being aloitti yhteistyön Mercuri Urvalin kanssa ja lähdimme yhdessä 8 viikon työhyvinvointimatkalle lempeiden joogatuntien merkeissä. Työnantajan tuella halukkaat työntekijät saivat kerran viikossa osallistua 60 minuutin Hengähdyshetkiä -joogatunnille, joka pidettiin aamuisin ennen työpäivän alkua.
Hengähdyshetkiä pohjautuu yin- sekä vinyasa joogaan ja on yhdistelmä lempeän dynaamisia, yksinkertaisia liikesarjoja ja toisaalta laskeutumista pitkiin, avaaviin ja meditatiivisiin venytyksiin. Yin tarkoittaa syviä, pitkäkestoisia asentoja keholle syvän hengityksen avulla. Yin-joogassa useimmat liikkeet tehdään istualteen tai maaten jolloin keho on tuettu ja voi antautua painovoimalle. Näin keho voi päästää irti jännityksistä ja rentoutua. Yin-jooga on mitä parasta lääkettä stressiin ja hengähdyshetki kiireisen arjen keskellä. Vinyasa on hengityksen ohjaamaa liikettä, joka edesauttaa kehoa puhdistautumaan, vahvistumaan, notkistumaan ja kehittämään tasapainoa. Mieli voi rauhoittua ja rentoutua kehon liikkeen myötä. Hengähdyshetkiä sopii kaikentasoisille, antaen keholle ja mielelle sen ansaitsemaa huolenpitoa.


Kurssipalautteesta selvisi, että osallistujien mielestä oli hyvä ja helppo osallistua tunneille. Jooga toi mukanaan rauhallisuutta ja keskittymiskykyä, sekä jännitysten poistumista kehosta.

”Osallistuin tunneille rauhoittuakseni, hallitakseni stressiä ja tutustuakseni joogaan. Opettajan puhe oli selkeää ja rauhallista. Nautin erityisesti lopun rentoutusosiosta. Fiilis tunnin jälkeen oli aina hyvä ja ajatukset kulkivat päivän ajan kirkkaammin.”


Toinen osallistuja oli sitä mieltä, että kokonaisuus on hyvin tärkeä - avauksien kautta ja jälkeen tunnistaa itsestään fyysisesti asioita. On tärkeää, että ne viimein avataan.

Enemmistö osallistujista tykkäsivät aamutunneista. Kaikki eivät kuitenkaan ole aamuihmisiä ja toivoisivat joogaa iltapäivällä töiden jälkeen.


Aamutunti toi osallistujien mielestä energiaa koko päivään ja oli näin mahtava aloitus työpäivälle. Moni kursseille osallistuvista oli kokeilemassa joogaa ensimmäistä kertaa ja olikin upeaa huomata, että asennot ovat toistuvia ja on mukava itse muistella ja toistella. Tunnit ovat hyvässä tasapainossa: ”Vaikka joskus saattoi tuntua, että ”kauanko vielä”, mutta hyvää se tekee ja asia korjaantuu kertojen myötä.”


”Paremmin huolehdittu keho, huomion kiinnittäminen hengitykseen, into sekä motivaatio - joogaa kannattaisi harjoittaa!”Aloitimme kurssin Mercuri Urvalin toimistotiloissa, mutta siirryimme ulos aurinkoisen sään myötä. Osallistujien mielestä ulkona joogaaminen oli mainio juttu ja he toivovat joogaa viikko-ohjelmaan myös ensi syksylle!


Kiitos Mercuri Urvalille hienosta yhteisestä hyvinvointimatkasta! Haluatko tarjota organisaatiollesi joogaa ensi syksynä? Voimme sopia kurssin pituudesta näytetunnin jälkeen. Ole yhteydessä hello@virtawellbeing.com


Kirjoittaja: Fiona Halpin

Comments


bottom of page