top of page

Case: Accenture joogaaJälleen kuluvana syksynä tuomme viikottaisen joogan konsulttiyritys Accenturen väelle. Joogakurssien aiempaan suosioon perustuen päätimme tuplata tarjotun joogan määrän suhteessa viime kevääseen. Osallistujat saivat tällä kertaa valita kahdesta ryhmästä itselleen sopivan: Beginners tai Next Level. Beginners-kurssilla tempo on hitaampi, jolloin osallistujat pääsevät mukaan ja tutustumaan kehon linjauksiin jooga-asennoissa. Aiemmille kursseille osallistuneet sekä jo jooganneet kannustettiin jälkimmäiseen ryhmään. Molemmat kurssit tarjoavat haastetta ja uusia näkemyksiä joogaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opetuskieli on englanti.


kuva syksyn ensimmäiseltä johon saimme vierailijan :) silmillä laventelitattarityyny, joka auttaa syventämään loppurentoutustaSonjan oma harjoitus on yhdistelmä eri joogatyylejä, joista tuoreimpana intohimona on katonah-jooga. Sonja tuokin katonah-teoriaa ja harjoitusta vahvasti opetukseensa myös yritysjoogatunneilla. Tunnit ovat yhdistelmä virtaavaa hathaa, yiniä sekä katonahia. Ei kuitenkaan kannata antaa ehkä kaukaisilta tuntuvien nimien hämätä - tunnit sopivat kaikille, ja opettaja tarjoaa aina variaatioita asennoille. Ohjaus on käytännönläheistä ja helposti ymmärrettävää.

Käytämme päivittäin tunteja päämme sisällä, aivotyöskennellen. Joogamatolla on tilaisuus tarkkailla omia ajatuksiaan uudesta näkökulmasta, sekä ennen kaikkea keskittyä keholliseen liikkeeseen ja hengitykseen. Tämä mahdollistaa kehon nesteiden virtauksen antaen luonnollisesti uutta elinvoimaa ja energiaa arkeen.


Usein tunnit on rakennettu teeman ympärille ja istumatyöskentelystä aiheutuvia epätasapainotiloja palvelemaan. Hengityksen vapauttaminen on jokaisen tunnin tärkeä teema. Tunnin jälkeen voi odottaa lähtevänsä aiempaa energisoituneempana, mieli tyynenä ja valppaampana, kehon aistit hereillä ja hengitys kulkien aiempaa vapaammin. Unen laatu sekä keskittymiskyky usein syvenee. Kehon tasapaino, voima ja liikkuvuus lisääntyy kerta kerralta. Jooga niinikään auttaa mm. kiputiloihin kuten päänsärkyyn ja selkäkipuihin sekä väsymyksen ja uupumuksen tunteisiin. Joogamatolla saavutetut hyödyt siirtyvät maton ulkopuolelle arkeen.
Kiitos pitkäaikaisesta yhteistyöstä, Accenture!


Jos organisaationne hyvinvointipalveluiden suunnittelu on ajankohtaista, olethan yhteydessä:

sonja@virtawellbeing.comCommentaires


bottom of page