MINDFULNESS

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo tarkoittaa pysähtymistä nykyhetkeen. Tietoinen läsnäolo on jatkuvasti uudistuva päätös jokapäiväisessä elämässä, jota voimme kehittää mm. mindfulness-harjoitteiden avulla. Mindfulness-harjoitteet auttavat meitä avautumaan tälle hetkelle hyväksyen ja ilman arvostelua.

 

Mindfulness-kurssilla tutustumme hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon teorian ja erilaisten harjoitusten kautta. Työkaluina käytetään mm. erilaisia meditaatio-menetelmiä, kuten istuma-ja kehomeditaatiota.

 

Ohjaajana toimii sertifioitu Mindfulness MBSR -ohjaaja.

 

 

HINNASTO:

1X OHJATTU MINDFULNESS-MEDITAATIO

499 € + ALV / KRT

MINDFULNESS-KURSSI (10 KRT):

349 € + ALV / KRT

MINDFULNESS ILTAMEDITAATIO:

movement-6.png

MIKSI MEDITAATIO?

Käytämme aivojamme useita tunteja päivittäin ja teemme jatkuvasti niin pieniä kuin suurempiakin päätöksiä. On tutkittu, että keskivertoihminen ajattelee jopa 60 000 ajatusta päivässä ja niistä 95 % on samoja kuin eilen. 

 

Jatkuva ajatustyö sekä ärsykkeille altistuminen pitää sympaattisen hermostomme ylivirittyneessä tilassa. Kun keho ja mieli eivät pääse palautumaan riittävästi, ei ole ihme, että ajatus junnaa paikoillaan ja tuottavuus kärsii. Ymmärrämme lepuuttaa lihaksiamme fyysisen rasituksen jälkeen – miksi emme siis salli aivoillemme samaa?

 

Meditaatiossa käytetyt rentoutumismenetelmät auttavat hermostoa rauhoittumaan ja mieltä pysähtymään tähän hetkeen. Meditaatio antaa työkaluja stressinhallintaan ja parempaan itsetuntemukseen, vähentäen uupumusta ja ahdistuneisuutta. Psyykkisten vaikutusten ohella meditaatio vaikuttaa myös fyysiseen kehoon, esimerkiksi tasoittaen verenpainetta sekä optimoimalla hengitystä - joka puolestaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti terveyteemme.

MEDITAATIO SOPII KAIKILLE

Meditaatiota ei tarvitse ajatella pelottavana tai vaikeasti lähestyttävänä asiana. Moni kuvittelee, että onnistunut meditaatio vaatii täysin hiljennetyn mielen. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin – päässä vilisevät ajatukset ovat meditaation edellytys. Meditaatio ilman ajatuksia on kuin menisi treenaamaan kuntosalille, jossa ei ole painoja – toisin sanoen, mahdotonta. 

 

Meditaation tarkoituksena ei siis ole pysäyttää ajatusten virtaa. Tarkoitus on tarkastella ajatuksia, kuitenkin ilman tarvetta reagoida niihin. Harjoitus itsessään on vapauttavaa sekä auttaa meitä tunnistamaan toisiaan toistavat ajatus- ja uskomusmallit, ja luopumaan niistä, jotka ovat meille haitallisia.

 

Meditaation harjoittamiseen on useita eri tapoja, joissa hyödynnetään vaihtelevasti erilaisia tekniikoita. Me VIRTA Well-beingillä tarjoamme ohjattua meditaatiota sekä mindfulness-meditaatiota. Kerrothan meille tarpeenne niin räätälöimme juuri teidän organisaatiolle sopivan tarjouksen. Ole yhteydessä:

hanna@virtawellbeing.com / sonja@virtawellbeing.com

AIHEESTA MEDIASSA:

MEDITATE YO'SELF

 VIRTUAALISET RENTOUTUMISHETKET KURSSIMUODOSSA TAI TILAISUUTENNE YHTEYDESSÄ

Mieli on tärkein voimavaramme ja työkalumme, niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Meditaatioharjoitukset auttavat kehittämään mielen hallintaa sekä tutkitusti vähentävät stressiä ja parantavat keskittymistä. Kun mieli saa hengähdystauon jatkuvasta ajatusten tulvasta, vapautuu tilaa selkeydelle ja luovuudelle. 

 

Tuomme ohjatut meditaatiotuokiot työyhteisösi hyvinvoinnin edistämiseksi satunnaisiin tilaisuuksiin tai kurssimuotoisesti.  Harjoituksen sopiva pituus on mitä tahansa 15 ja 60 minuutin väliltä. Meditaatiohetki tuo tasapainoa intensiivisen työpäivään ja antaa luonnollisin keinoin uutta energiaa.