MIKÄ SOPISI TEIDÄN ORGANISAATIOLLE?

MIKSI MEDITOIDA?

Käytämme aivojamme useita tunteja päivittäin ja teemme jatkuvasti niin pieniä kuin suurempiakin päätöksiä. On tutkittu, että keskivertoihminen ajattelee jopa 60 000 ajatusta päivässä ja niistä 95 % on samoja kuin eilen. 

 

Jatkuva ajatustyö sekä ärsykkeille altistuminen pitää sympaattisen hermostomme ylivirittyneessä tilassa. Kun keho ja mieli eivät pääse palautumaan riittävästi, ei ole ihme, että ajatus junnaa paikoillaan ja tuottavuus kärsii. Ymmärrämme lepuuttaa lihaksiamme fyysisen rasituksen jälkeen – miksi emme siis salli aivoillemme samaa?

 

Meditaatiossa käytetyt rentoutumismenetelmät auttavat hermostoa rauhoittumaan ja mieltä pysähtymään tähän hetkeen. Meditaatio antaa työkaluja stressinhallintaan ja parempaan itsetuntemukseen, vähentäen uupumusta ja ahdistuneisuutta. Psyykkisten vaikutusten ohella meditaatio vaikuttaa myös fyysiseen kehoon, esimerkiksi tasoittaen verenpainetta sekä optimoimalla hengitystä - joka puolestaan vaikuttaa kokonaisvaltaisesti terveyteemme.

MEDITAATIO SOPII KAIKILLE

Meditaatiota ei tarvitse ajatella pelottavana tai vaikeasti lähestyttävänä asiana. Moni kuvittelee, että onnistunut meditaatio vaatii täysin hiljennetyn mielen. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin – päässä vilisevät ajatukset ovat meditaation edellytys. Meditaatio ilman ajatuksia on kuin menisi treenaamaan kuntosalille, jossa ei ole painoja – toisin sanoen, mahdotonta. 

 

Meditaation tarkoituksena ei siis ole pysäyttää ajatusten virtaa. Tarkoitus on tarkastella ajatuksia, kuitenkin ilman tarvetta reagoida niihin. Harjoitus itsessään on vapauttavaa sekä auttaa meitä tunnistamaan toisiaan toistavat ajatus- ja uskomusmallit, ja luopumaan niistä, jotka ovat meille haitallisia.

 

Meditaation harjoittamiseen on useita eri tapoja, joissa hyödynnetään vaihtelevasti erilaisia tekniikoita. Me VIRTA Well-beingillä tarjoamme ohjattua rentoutumista sekä Mindfulness-meditaatiota, joihin voit tutustua lisää alla.

OHJATTU RENTOUTUMINEN

Ohjattu rentoutuminen sisältää mielikuva- ja läsnäoloharjoituksia, jotka rauhoittavat kehoa ja mieltä sekä vähentävät stressin tunteita.

 

 

Rentoutumishetkeen voi kuulua kevyttä joogasta tuttua liikettä, pääpainona niska- ja hartiaseudun avaaminen. Apuna voidaan käyttää myös hengitysharjoituksia, jotka yhdistävät kehon ja mielen.

 

 

Ohjaajana toimii sertifioitu jooga/meditaatio ohjaaja.

MINDFULNESS-MEDITAATIO

Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on pysähtymistä nykyhetkeen. Mindfulness-harjoitteiden tarkoituksena on auttaa meitä avautumaan tälle hetkelle hyväksyen ja ilman arvostelua.

 

Työkaluina tähän käytetään erilaisia meditaatiomenetelmiä, kuten istuma-ja kehomeditaatiota.

Mindfulness-menetelmän on tutkitusti todettu vähentävän stressiä ja kiputiloja, sekä lisäävän selkeyttä ja luovuutta.

 

Ohjaajana toimii sertifioitu Mindfulness MBSR -ohjaaja.

AIHEESTA MEDIASSA:

MEDITATE YO'SELF

 RENTOUTUMISHETKET TOIMISTOLLA TAI TILAISUUTENNE YHTEYDESSÄ

Mieli on tärkein voimavaramme ja työkalumme, niin työelämässä kuin sen ulkopuolella. Meditaatioharjoitukset auttavat kehittämään mielen hallintaa sekä tutkitusti vähentävät stressiä ja parantavat keskittymistä. Kun mieli saa hengähdystauon jatkuvasta ajatusten tulvasta, vapautuu tilaa selkeydelle ja luovuudelle. 

 

Tuomme ohjatut meditaatiotuokiot työyhteisösi hyvinvoinnin edistämiseksi satunnaisiin tilaisuuksiin tai kurssimuotoisesti.  Harjoituksen sopiva pituus on mitä tahansa 15 ja 60 minuutin väliltä. Meditaatiohetki tuo tasapainoa intensiivisen työpäivän keskelle ja antaa luonnollisin keinoin uutta energiaa. 

 

OHJATTU MEDITAATIOTUOKIO

Tarjoamme yksittäisiä 15-60 minuutin meditaatiotuokioita joko toimistollanne tai studiolla Helsingin keskustassa.

 

Rakennamme tuokion teidän toiveidenne mukaan. Meditaatio voi olla yksittäinen tapahtuma tai osana kokousta tai strategiapäivää.

 

Tuomme ohjatun, helposti lähestyttävän meditaatio-harjoituksen viikottain toimistollenne.

Aloitetaan 10 viikon kokeilu

periodilla, jonka jälkeen yhteistyö voi halutessanne jatkua. 

10 VIIKON MEDITAATIOKURSSI

ASIAKKAAMME

H.I.F.K

​​​YRITYKSET & URHEILIJAT:

Sonja Hannus 

+358 44 303 64 84

sonja@virtawellbeing.com

Hanna Toivakka 

+358 41 536 5022

hanna@virtawellbeing.com

KOULUT & PÄIVÄKODIT: 

Annette Tallberg 

annette@virtawellbeing.com

+358 41 507 8796

2020 ALL RIGHTS RESERVED. VIRTA Well-being Oy