top of page

LAURA IHATSU

Yoga Teacher

IMG_1119.jpg
IMG_6550-Edit.jpg

NIMI: Laura Ihatsu

SYNTYMÄPÄIVÄ JA HOROSKOOPPI: 15.6.1987 Aurinko kaksonen, nouseva vaaka. 

MISTÄ OLET KOTOISIN: Helsinki

ELÄMÄ ENNEN JOOGAA: Lukion jälkeen pidin 3 välivuotta. Tein töitä liikunnan parissa ja matkustelin aina kun kykenin. Välivuosien jälkeen aloitin myyntityön tradenomin opinnot HAAGA-HELIAssa ja työskentelin kaupallisella alalla noin 5 vuoden verran. Jossain vaiheessa tuli sellainen tunne, että haluan kääntää elämäni ympäri ja löytää lisää tarkoituksen tunnetta elämääni. Pakkasin tavarani ja lähdin yksin reissun päälle Australiaan, jossa vietin yhtäjaksoisesti 2 vuotta. Reissu sisälsi paljon itsetutkiskelua sekä omien tapojen ja uskomusten kyseenalaistamista ja uudelleen oppimista. Tämä prosessi johti minut myös joogan äärelle ja siitä se sitten lähti.

 

KOULUTUS /ERIKOISTUMINEN: Myyntityön tradenomi, Personal Trainer, joogaopettaja. Opiskelin Personal Traineriksi Australian Melbournessa. Melbournessa asuessani reissasin myös paljon Aasiassa opiskelemassa joogaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ensimmäisen joogaopettajakoulutukseni tein Intian Rishikeshissä. Kyseessä oli 200 h Hatha ja Ashtanga- joogaopettajakoulutus. Toinen saman mittainen koulutus sijoittui Thaimaan joogamekkaan, Koh Phanganille. Tämä kurssi painottui joogaterapian ja kehon linjauksien ympärille. Juuri ennen Suomeen paluuta piipahdin vielä Rishikeshissä tekemässä 100 h kundaliinijoogaopettajakoulutuksen. Kundalinijooga kietoutuu vahvasti hermoston ja hengityksen ympärille. Kurssilla opin paljon  tekniikoita joiden avulla voi tasapainottaa hermoston tilaa ja päästää irti turhista jännitteistä ja stressistä.

Jooga on tuonut omalle polulle paljon rauhaa, kirkkautta ja ymmärrystä. Rakastan myös lapsia ja tästä syystä halusin oppia miten tämä hyödyllinen harjoitus saataisiin lasten keskuuteen. Melbournessa pääsin osallistumaan Yoga for Kids kurssille, jonka aikana opettelimme keinoja välittää lapsille joogaharjoitus innostavalla ja leikkisällä tavalla.

OMA HARJOITUS: Teen oman joogaharjoituksen 3-4 kertaa viikossa. Aamuisin pidän enemmän dynaamisesta ja virtaavasta tyylistä, joka herättää, aktivoi ja avaa kehoa ja mieltä. Yhdistän harjoitukseeni myös paljon erilaisia hengitysharjoituksia riippuen siitä mitä kehoni sinä päivänä vaatii. Hektisten päivien jälkeen restoratiivinen jooga toimii todella kivasti. Laitan pari suitsuketta palamaan, ihanaa rauhoittavaa musiikkia soimaan ja vietän rauhoitavissa ja tasapainottavissa asanoissa pidemmän tovin rauhallisesti syvään hengitellen. Minulla on myös vakiintunut 20-30 minuutin iltarituaali, joka sisältää hengitysharjoituksen, meditaation ja kiitollisuuslistan. 

LEMPIASANA: Alaspäinkatsova koira

OPETUSTYYLI: Opettajana olen positiivinen ja jämäkkä. Joogassa tärkeää on oman kehon ja sen signaalien kuuntelu, syvähengitys sekä tietoinen läsnäolo, jossa tarkkaillaan omaa mieltä ja sisäistä puhetta. Kannustan oppilaitani kohtelemaan kehoaan kuin parasta ystävää. Kunnioittaen, kuunnellen, rakastaen ja rakentavasti haastaen. Haluan myös joogan kautta auttaa ihmisiä käyttämään kehoaan viisaasti. Oikeat ja turvalliset kehon linjaukset ovat tunneillani suurennuslasin alla.

 

LEMPISANONTA: Liike on lääke ja kaikki muutos ja onnellisuus elämässä lähtee sisältä käsin. 

KAUNEIMMAT PAIKAT JOSSA OLET KÄYNYT: Monia. Silmiä hivelevin varmaankin Australian Great Barrier Reef. Utsjoki Lapissa parhaimpaan ruska-aikaan oli myöskin satumaisen kaunis. 

MATKUSTUSTOIVELISTALLA: 

Haluan koluta Etelä-Amerikan läpi. Lisäksi olisi kiva tehdä kunnon road trip Euroopan halki.  

MITÄ HALUAT VIELÄ TEHDÄ ELÄMÄSSÄSI: Haluan oppia soittamaan pianoa tosi hyvin ja tuottamaan musiikkia. Haluan myös tuoda tähän maailmaan paljon lisää värikkäitä, musikaalisia ja liikunnallisia hyvinvointitapahtumia, jotka tuovat ihmisiä yhteen. 

 

 PARHAAT BIISIT:

1.     CRAZY DANCING - Hidden T - Enrico Sangiuliano

2.     JOOGA - Immanuel - Tony Anderson

3.     MIELENKOHOTTAJA - A Sky Full Of Stars - Coldplay

4.     TUNNELATAUS - Lost - Sunlounger dance remix

 

KIINNOSTUKSESI JOOGAN LISÄKSI:  Musiikki kaikissa muodoissa, kamppailulajit, tanssi, onnellisuus ja hyvä olo, matkustaminen ja smoothie bowlit! 

ERITYISTALENTTISI: Osaan soittaa viulua ja miksata musiikia. Olen myös opettanut kamppailulajeja yli 10 vuotta. 

MILLAISEN JÄLJEN HALUAT JÄTTÄÄ MAAILMAAN: Haluan auttaa rakentamaan sellaista maailmaa, jossa ruudun edessä aikaa viettämisen sijaan ihmiset kerääntyisivät enemmän yhteen pitämään huolta hyvinvoinnistaan ja luomaan aitoa yhteyttä itseen ja toisiin. Haluan inspiroida ihmisiä löytämään onnen ja täyttymyksen tunteen sisältä päin, jolloin ulkoisen onnen metsästys ja loputon kuluttaminen muodostuu turhaksi.

MITÄ SANOT IHMISELLE JOKA PELKÄÄ JOOGAN KOKEILEMISTA: Jooga on prosessi, jossa osaamisen ja ei-osaamisen sijasta keskitytään siihen mitä tehdään ja miten tehdään. Tunneille ei tulla osaamaan vaan oppimaan ja kehittymään. Monesti elämässä meillä on eniten vastustusta sellaisia asioita kohtaan joita eniten tarvitsemme. Uteliaisuuden kautta kannattaa aina lähteä uusia asioita kohti. ;) 

bottom of page