top of page

ALISA HIETAMIES

Joogaohjaaja

alisa.jpg
IMG-7826.JPG

NIMI: Alisa

 

SYNTYMÄPÄIVÄ JA HOROSKOOPPI: 9.11.1991 Skorpioni

 

ELÄMÄ ENNEN JOOGAA: Työskentelin vaatekaupoissa ja tein assistentin hommia toimistoissa. Hain itseäni pitkään, kokeillen eri töitä ja opintoja. Suoritin elämää ja velloin olotiloissani pitkään.

 

KOULUTUS /ERIKOISTUMINEN: RYT200. Olen syventänyt joogaoppejani vastikään ja tutkiskelen joogamaailman monipuolisuudesta omia lempisuuntauksia joita yhdistää opetukseeni. Opiskelen tällä hetkellä myös puutarha-alaa, suuntautuen kukkien ja viherkasvien puolelle.

 

OMA HARJOITUS: Kotiharjoitukseni ovat melko restoratiivisia ja meditatiivisia, keskittyen hengittämiseen ja itsemyötätuntoon.

 

OPETUSTYYLI: Letkeän ja leikittelevän lempeä.

 

MITKÄ ASANAT OPETAT AINA: Cat-cow, tai ainakin joitakin variaatioita siitä, sekä alaspäin katsova koira.

 

LEMPIASANA: Puolikuu. Sopiva sekoitus voimaa, liikkuvuutta ja keskittymistä tasapainoon.

 

INHOKKIASANA: Eteentaivutus leveässä istuma-asennossa. Mulla on tähän sama suhtautuminen, kuin matikanopiskeluun. En pidä siitä, koska en osaa sitä kovin hyvin. Siksi tästä asennosta onkin tullut mulle tavallaan myös aika tärkeä itsensä haastamisen kannalta. Pitää mennä enemmän kohti sitä mikä tuntuu hankalalta!

 

LEMPISANONTA: "Ajattelen juuri parhaillaan revontulia. Ei voi tietää ovatko ne olemassa vai näkyvätkö ne vain. Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi." –Tuutikki

 

KOTIPAIKKAKUNTA: Helsinki

 

KAUNEIMMAT PAIKAT JOSSA OLET KÄYNYT: Päädyin Thaimaassa rauhalliselle pienelle saarelle viitisen vuotta sitten. Saarella oli sähköt vain pari tuntia päivästä, ei raha-automaatteja tai 24/7 kauppoja. Rannat olivat usein tyhjillään ja puhtaita. Paikan yksinkertaisuus ja luonnollisuus oli tavattoman kaunista ja sinne kaipaan usein.

 

MATKUSTUS TOIVELISTALLA: Voi että, tahtoisin nähdä kaikki maailman kolkat. Viimeaikoina kuitenkin on kiinnostanut Itä- ja Etelä-Afrikka. Unelmana olisi nähdä savannien villielämää. En ole myöskään koskaan vaeltanut Lapissa! Sinne on päästävä.

 

 

MITÄ HALUAT VIELÄ TEHDÄ ELÄMÄSSÄSI: Olen sellainen hetkessä eläjä ja tilaisuuksiin tarttuja, etten osaa suunnitella elämää liian pitkälle, mutta tahtoisin tehdä jotakin sellaista, mikä edistää ihmisten yhteisöllisyyttä ja herättää tunteita. Tahtoisin sytyttää hullut luovat ideani henkiin ja katsoa mitä niistä syntyy. Olisi myös ihanaa omistaa mökki luonnon keskeltä ja hankkia koira.

 

PARHAAT BIISIT

  1. CRAZY DANCING Modjo - Lady hear me tonight.

  2. JOOGA Craig Pruess & Ananda - Devi prayer. Muistuttaa ajoista kun vasta tutustuin joogaan. Tämä soi usein savasanassa tunneilla joilla kävin.

  3. MIELENKOHOTTAJA Rationale - Loving life. Huonoina hetkinä laulan kappaletta itselleni tanssien antaumuksella.

  4. TUNNELATAUS Bon Iver - Perth.

 

KIINNOSTUKSESI JOOGAN LISÄKSI: Näyttelen improvisaatioteatterissa. Se on ihanaa ja pelottavaa. Siinä saa todella pistää itseään likoon, nauraa sydämensä kyllyydestä sekä opetella sietämään häpeää. Ihmisen mieli ja tunteet ovat aina kiehtoneet minua ja näyttelemisen kautta niistä oppii paljon.

 

 

ERITYISTALENTTISI: Osaan heiluttaa korvia ja katsoa kieroon vain toisella silmällä.

 

MILLAISEN JÄLJEN HALUAT JÄTTÄÄ: Pyrin olemaan aito ja myötätuntoinen ihminen. Toivon voivani herättää muissa hyväntahtoisuutta, jota jakaa eteenpäin toisille.

 

MITÄ HALUAT SANOA IHMISELLE JOKA PELKÄÄ JOOGAN KOKEILEMISTA: Ensimmäinen joogatunti voi jännittää. Itse päädyin ekaa kertaa joogan pariin tunnille, jossa harjoiteltiin päälläseisontoja ja tunsin miten pala nousi kurkkuun. Akrobatia tuntui pelottavalta ja olin aiemmin korkeintaan tehnyt kuperkeikkoja lapsena. En oppinut seisomaan päälläni sillä tunnilla, mutta ymmärsin, ettei se ollutkaan tarkoitus. Sain tunnista valtavasti iloa kohdatessani pelkoni ja huomasin nopeasti, että kaikki ovat keskittyneitä omaan harjoitukseensa ja antavat muille tarvitsemansa tilan oppia ja tunnustella. Joogassa ei ole päämääränä olla hyvä, tai oppia seisomaan päällään. Kyse on ennemminkin saapumisesta omaan kehoon ja mieleen sekä kunnioituksesta niiden yhteyttä kohtaan.

bottom of page